Börje Salmings stiftelses Instagramkonto hackat

En stiftelse för att främja forskningen kring ALS startades i Börje Salmings namn. Nu har den stiftelsens Instagramkonto blivit hackat.
– Det är fruktansvärt, säger stiftelsens styrelseordförande Rikard Josefson till Sportexpressen.

ANNONS
|

24 november 2022 dog Börje Salming, en av svensk hockeys största någonsin, i sviterna av ALS.

I samband med att Salming gick ut med att han drabbats av den dödliga och obotliga sjukdomen startades en stiftelse i hans namn för att forskningen kring sjukdomen.

Nicklas Lidström är en av de som valt att engagera sig i stiftelsen.

– Börje är en så omhändertagande och varm person, så jag ville ge tillbaka, berättade Lidström förra året.

För att nå ut med sitt budskap startade stiftelsen ett Instagramkonto som man döpte till ”@borje_salming_stiftelse”. Nu finns inte längre kontot kvar.

ANNONS

På sin hemsida meddelar stiftelsen varför.

”Instagramkontot som är kopplat till Börje Salming ALS-stiftelse blev i lördags hackat och har nu försvunnit helt. Vi har varit i kontakt med Meta, som hanterar Instagram, men än så länge inget svar. Vi ber er att vara försiktiga om ni skulle få meddelande som ser ut att komma från stiftelsen. De är inte från oss”, skriver stiftelsen på sin sajt.

Ordföranden: ”Det är fruktansvärt”

Rikard Josefson är styrelseordförande för stiftelsen. Han berättar för Sportexpressen att han blir illa berörd över det som har hänt.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Det är väldigt, väldigt tråkigt. Jag kan inte förstå vilken person eller organisation som vill göra något sådant här mot en välgörenhetsstiftelse, säger han.

Josefson berättar att han har varit med om kollegor som har blivit hackade på sociala medier. Han ser det som ett stort problem.

– Att folk kapar konton och använder fejkade profiler för rena lurendrejerier är, ursäkta uttrycket, fan i mig ett samhällsproblem, säger han.

LÄS MER:Stig Salmings sorg – mamma och bror döda inom veckor

LÄS MER:Börje Salming förd till sista vilan

LÄS MER:Bianca Salming efter begravningen: "Mest fint"

ANNONS