Sofie Lundin inledde med mål efter drygt tre minuters spel, men sedan tog det stopp för Frölunda i SDHL-premiären.
Sofie Lundin inledde med mål efter drygt tre minuters spel, men sedan tog det stopp för Frölunda i SDHL-premiären. Bild: MATHIAS BERGELD

Frölunda om favorittrycket – efter näsbränna direkt

1–2 mot Modo, en näsbränna direkt för guldfavoriten Frölunda.
– Alla lag kommer att göra sina bästa matcher mot oss – och det vet vi om, säger coachen Erika Holst efter SDHL-premiären.

ANNONS
|

Frölunda går alltså in i den nya säsongen som utpekad favorit till SM-titeln.

En belastning – eller något som triggar ännu mer, ja ... det är förstås för tidigt att avgöra efter 1–2 mot Modo Hockey.

– Jag känner att det är skitkul att alla pratar om att vi ska vara däruppe! Men vi ska också veta att alla lag kommer att komma ut mot oss med sina bästa matcher. De kommer att komma hit uppumpade och de kommer att ta emot oss på bortaplan med sina bästa matcher. Så vi kommer att behöva vara där varje gång!

Och Frölunda inte är det, så ... ja, då blir det som i premiären av SDHL.

ANNONS

Förlust, vill säga.

– Ändå började vi jävligt bra! Modo kom inte ur zonen under de första fem minuterna – och det är den intensiteten vi behöver ha. Vi måste åka mycket skridskor och ha det trycket hela tiden, så att vi maler ner dem. Det blir utmaningen. Men vi behöver inte vinna matchen i första eller andra perioden, säger coach Erika Holst i en snabb analys efter matchen.

Närmast väntar Brynäs i Frölundaborg på söndag.

Därefter blir det resa till regerande mästaren Luleå Hockey – och även Skellefteås allra första hemmamatch i SDHL.

– Det är upp till oss själva att hantera att vi pekats ut som guldfavorit. Det är såklart nytt för oss. Om det är positivt eller negativt får tiden visa, men än så länge känner jag att det är en väldigt ödmjuk grupp. En grupp som tänker att vi inte vunnit något alls. Och så blev det förlust i första matchen också. Vi inleder med fyra tuffa matcher. Men nu vet vi vilken nivå vi måste vara på, säger stjärnan Michelle Karvinen.

LÄS MER:Så bra är nyförvärven hos guldfavoriten Frölunda

LÄS MER:Så ska Frölunda sno SM-guldet från Luleå

LÄS MER:Frölunda hyllar stjärnvärvningen Elisa Holopainen

ANNONS