Frölundas Carl Klingberg har gjort en lista inför SHL-premiären.
Frölundas Carl Klingberg har gjort en lista inför SHL-premiären.

Här är Carl Klingbergs premiärlista

SHL-säsongen är äntligen här.
Ladda upp inför Frölundas match mot Leksand med hjälp av Carl Klingbergs premiärlista!
– Jag tycker den representerar Frölunda ganska bra faktiskt, säger han om Spotifylistan.

ANNONS
|

Sedan återkomsten från Schweiz har Carl Klingberg tagit kontroll över högtalarsystemet i Frölundas omklädningsrum. Det är till stora delar han som drar igång musiken för att tagga igång sina lagkamrater.

När GP, inför fjolårets slutspel, frågade spelarna vad de lyssnar på så var det flertalet som svarade likt Noah Hasa i det här fallet.

– Jag lyssnar på vad som bjuds av Calle Klingberg, det blir vad det bjuds på och det är han som är musikansvarig.

Så hur blir man dj i Frölunda? Carl Klingberg förklarar hur processen gick till.

– Jag var dj i Zug (hans schweiziska klubb) och lite i landslaget. Där vet både Max (Friberg) och Folle (Folin) att jag har gjort alla nöjda, förklarar Klingberg och fortsätter:

ANNONS

– Så jag tror det var inför försäsongen, när jag kom, att det var så många nya så att det behövdes delegeras lite uppgifter till folk. Då litar de på att jag slänger ihop något bra.

Även om det är han som basar över musiken, så är Klingberg tydlig med att han inte styr med järnhand. Det finns utrymme för önskemål.

– Nej, folk får absolut önska! Det är demokrati, samtidigt som man kanske inte sitter inför en match och kastar ur sig låtnamn hur som helst.

Vem är svårast att göra nöjd i Frölunda?

– Det är alltid folk som gillar sin typ av musik och så finns det absolut personer som inte gillar varandras musik, då är det svårt att göra båda parterna nöjda.

Ett klassiskt dilemma i omklädningsrummet: Nicklas Lasus vurm för något som går mer åt Mello-hållet krockar inte sällan med Linus Högbergs lust att lyssna på Hooja.

– Spelar jag Lasus musik så blir Högberg missnöjd och spelar jag Lasus musik så blir Högberg missnöjd. De två går inte att göra nöjda samtidigt, konstaterar Klingberg.

Carl Klingberg styr musiken med demokratisk hand.
Carl Klingberg styr musiken med demokratisk hand. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Carl Klingbergs premiärlista

Med detta i åtanke har Carl Klingberg fått i uppgift att göra en premiärlista som GP:s läsare kan ta del av. Totalt har han tagit ut 21 låtar där det bjuds på allt från Abba till Rage Against The Machine.

ANNONS

– Det är väl en liten mix av låtar som trendar nu hos oss och låtar som vi lyssnar på mycket. Säger jag i alla fall. Dessutom är det lite låtar som alla känner igen, det är ju många gubbar som lyssnar på olika typer av musik. Så det här är lite av allas tycke i en lista.

Fångar du upp hela Frölundarummet med den här listan?

– Ja, det skulle jag absolut säga. Kanske att jag har missat någon rap-låt som några gubbar tycker om, men det finns med någon. Så jag tycker den representerar Frölunda ganska bra faktiskt.

Du hittar listan längst upp i artikeln!

LÄS MER:Christian Folin dumpades på en bensinmack – mitt i natten

LÄS MER:Gustav Rydahls bakslag – missar premiären

ANNONS