Hockeyvärlden sörjer Johnny Gaudreaus bortgång

Johnny Gaudreau har dött 31 år gammal.
NHL-stjärnan sörjs nu av en hel hockeyvärld.
– Han var min första riktigt bra kompis där borta, säger svensken Rasmus Andersson till Sportbladet.

ANNONS
|

Under fredagen möttes hockeyvärlden av det chockerande beskedet att Johnny Gaudreau hade dött tillsammans med sin bror Matthew efter att de båda blivit påkörda av en man som misstänks för rattfylleri.

Gaudreau spelade 12 säsonger i NHL, där han var en av ligans absolut största stjärnor.

Merparten av sin karriär spenderade Gaudreau i Calgary Flames där han var lagkamrat med den Rasmus Andersson. Den svenske backen berättar för Sportbladet om sorgen efter han fått veta att hans gamle lagkamrat har dött 31 år gammal.

– Johnny Gaudreau var väl min första riktigt bra kompis där borta. Det har varit en hemsk morgon. Mycket gråt och jag och min fru har försökt att trösta varandra och många minnen som poppat upp. Han var en underbar person, sjukt snäll och lugn, säger Andersson till Sportbladet.

ANNONS

Blake Coleman, även han tidigare lagkamrat i Calgary:

”Totalt nedslagen. Världen förlorade precis en av de bästa. RIP Johnny”, skriver han på X.

Rasmus Andersson kramar om sin lagkamrat och vän Johnny Gaudreau.
Rasmus Andersson kramar om sin lagkamrat och vän Johnny Gaudreau. Bild: CANDICE WARD

NHL-laget: ”Djupt bedrövade”

Johnny Gaudreaus bror Matthew spelade aldrig i NHL, men tillhörde under en tid New York Islanders organisation. Under fredagen valde NHL-laget att visa sin sorg och sända sina kondoleanser.

”Hela New York Islanders-organisationen är djupt bedrövade över både Johnny och Matthew Gaudreaus bortgång. Vi skickar våra djupaste kondoleanser till Gaudreau-familjen.

Båda var fantastiska ambassadörer för sporten och ännu bättre människor. Vi ber er alla att ha Gaudreau-familjen och alla som dessa två otroliga män kom i kontakt med i era tankar”, skriver klubben.

Calgary Flames, där Johnny Gaudreau spelade i nio säsonger, största rivaler Edmonton Oilers har slutit upp i hockeyvärldens sorg över brödernas bortgång.

”Vi hade äran att få se Johnnys otroliga talang på nära håll under våra många matcher i slaget om Alberta under hans åtta säsonger i med Flames, samt under hans två säsonger med Blue Jackets. Vi skickar våra djupaste kondoleanser till Johnny och Matthews nära och kära under den här obegripligt tuffa tiden, skriver de på X.

Den förre spelaren Ryan Whitney, som nu är känd för sin medverkan i podcasten Spittin’ Chiclets, säger att han mår illa av fredagens besked.

ANNONS

”Livet är så orättvist och detta tar på så många olika nivåer. Jag är helt förkrossad å Gaudreau-familjens vägnar”, skriver han på X.

LÄS MER:Johnny Gaudreau död – blev 31 år

ANNONS