Johnny Gaudreau död – blev 31 år

Hockeyvärlden är i chock.
NHL-stjärnan Johnny Gaudreau och hans bror Matthew har dött efter att de blivit påkörda av en förare som nu misstänks för rattfylleri.
”Vi är chockade och förkrossade”, skriver hans klubb i ett uttalande.

ANNONS
|

Johnny Gaudreau har sedan sitt intåg i NHL varit en av världens bästa hockeyspelare.

Den skicklige amerikanen debuterade i den nordamerikanska hockeyligan 2014 och blev två år senare extra uppmärksammad då han varumärkesskyddade sitt smeknamn ”Johnny Hockey”.

Johnny Gaudreau spelade nio säsonger för Calgary Flames där nådde sin bästa notering i karriären när han gjorde 115 poäng på 82 matcher säsongen 21/22.

Efter den briljanta säsongen valde Gaudreau att lämna sitt kanadensiska lag för att i stället skriva ett sjuårskontrakt värt 727 miljoner kronor hos Columbus Blue Jackets.

Johnny och Matthew Gaudreau döda – man misstänks för rattfylleri

I oktober skulle Gaudreau inleda sin tredje säsong, men nu kommer hans klubb med det tragiska beskedet att forwarden och hans bror, Matthew, har dött.

ANNONS

De båda bröderna dog under en cykeltur där de blev påkörda av en man som nu misstänks för rattfylleri, det meddelar polisen i New Jersey enligt flera amerikanska medier. Föraren har enligt flera amerikanska medier uppgett till polisen att han druckit fem eller sex öl innan han satte sig i bilen.

Johnny och Matthew blev 31, respektive 29, år gamla.

”Columbus Blue Jackets är chockade och förkrossade av denna obeskrivliga tragedi. Johnny var inte bara en otrolig hockeyspelare utan främst en älskande man, pappa, son, broder och vän.

Vi skickar våra djupaste sympatier till hans fru Meredith och hans barn Noa och Johnny, hans föräldrar, deras familj och vänner efter deras plötsliga förlust av Johnny och Matthew”, skriver klubben i ett uttalande.

Även Calgary Flames, klubben där Gaudreau spenderade längst tid i NHL-karriären, har uttalat sig.

”Vi sörjer stort den tragiska döden av vår vän Johnny Gaudreau och hans bror Matthew Gaudreau. Våra hjärtan är krossade av dennna förödande förlust. Johnny var och kommer alltid att vara en del av Flamesfamiljen och älskad av hela Calgary. Smärtan som vi känner för Johnnys fru Meridith, barn Noa och Johnny, föräldrar Jane och Guy, systrar Kristen och Katie samt hela Gaudreaufamiljen är enorm”, skriver de i ett uttalande.

ANNONS

Ligabasen: Mer än bara en hockeyspelare

Beskedet har satt försatt hockeyvärlden i chock och inte långt efter Columbus Blue Jackets besked uttalade sig NHL:s ligabas Gary Bettman om händelsen.

”NHL-familjen är chockad och bedrövade över Johnny Gaudreau och hans bror Matthews bortgång. Samtidigt som Johnnys energi för sporten och hans otroliga skicklighet på isen gav honom smeknamnet ”Johnny Hockey” så var han mer än bara en bländade hockeyspelare.

Han var en kärleksfull pappa, älskad man, son, broder och lagkamrat som blev älskad av varje person som var lyckosam nog att träffa honom”, skriver Gary Bettman.

Under fredagen gjorde Jim Gaudreau, Johnny och Matthew Gaudreaus farbror, ett uttalande från Gaudreaufamiljen.

”I natt förlorade vi två makar, två pappor, två söner, två bröder, två svågrar, två brorsöner, två kusiner, två familjemedlemmar, två lagkamrater, två vänner och två verkligt otroliga människor.

Vi vill att ni alla ska veta att vi får era meddelanden med kärlek och stöd och vi uppskattar era fortsatta tankar och böner. Vi ber om fortsatt respekt om vårt privatliv under den här väldigt svåra stunden av sörjande”, skriver de i ett uttalande.

Johnny Gaudreau sörjs närmast av sin fru Meredith och deras barn Noa och Johnny.

LÄS MER:Hockeyvärlden sörjer Johnny Gaudreaus bortgång

ANNONS