Nicklas Bäckström tar timeout från hockeyn

Nicklas Bäckström tar timeout från ishockeyn. Detta på grund av skadeproblem som han har dragits med sedan en tid.
– Det här är ett tufft beslut, säger NHL-svensken i ett uttalande på Washington Capitals hemsida.

ANNONS
|

Nicklas Bäckström har under en lång tid varit en av Sveriges absolut bästa spelare och har under hela sin NHL-karriär varit en viktig kugge i Washington Capitals.

Men under senare tid har svensken dragits med stora skadebekymmer som har lett till att han har missat omkring hälften av matcherna under de två senaste säsongerna.

Nu meddelar svensken att han har beslutat sig för att pausa karriären.

– Med tanke på min pågående skadesituation har jag beslutat mig för att ta ett kliv åt sidan från hockeyn. Det är ett tufft beslut, men det känns rätt för min hälsa just nu, säger han på Washington Capitals hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag vill tacka mina lagkamrater, organisationen och fans för deras stöd under den här processen. Jag ber nu om enskildhet medans jag bestämmer nästa sten och genomförbara möjligheter framöver.

Genomgick omfattande operation

Nicklas Bäckström har som konstaterat dragits med skadebekymmer och under sommaren 2022 kom beskedet att han hade genomgått en omfattande höftoperation – något som höll honom borta från hockeyn fram till våren 2023.

– Vi vet att hur hårt han har jobbat för att komma tillbaka från sin skada. Organisationen står bakom honom fullt ut medans han tar en paus från laget och tar tiden för att utreda hans nuvarande hälsosituation, säger klubbens general manager Brian MacLellan.

När och om Nicklas Bäckström återvänder till hockeyn återstår att se. Skulle karriären vara över nu så har den 35-årige stjärnan en Stanley Cup-seger, två VM-guld och ett OS-silver på meritlistan.

Under sina 17 säsonger i NHL har han spelat 1 105 matcher, under vilka han stått för 1 033 poäng, vilket gör honom till den sjätte poängbäste svensken genom tiderna.

LÄS MER:Pettersson tremålsskytt: "Kul att spela hockey"

LÄS MER:Nylander skrev historia – till ingen nytta

ANNONS