Sanni Hakala. Arkivbild.
Sanni Hakala. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Sanni Hakalas första ord efter skadan

Det var otäcka scener när Sanni Hakala skadades för HV71 i SDHL. Nu uttalar hon sig för första gången efter skadan.
”Jag kan tvingas till ett liv i rullstol”, skriver hon själv på Instagram.

ANNONS
|

Det var i HV71:s match mot Djurgården i SDHL förra fredagen som Sanni Hakala åkte in i målstolpen och blev liggandes på isen. Hon kördes till direkt till sjukhus och matchen avbröts. Under lördagen opererades hon för de skador hon fick på nacken.

Nu har Sanni Hakala själv uttalat sig på Instagram.

”Skadan har gjort mig förlamad från bröstet och neråt, med reducerad rörlighet i armar och ben.”, skriver hon.

Kan tvingas till liv i rullstol

Hon skriver också att det fortfarande är svårt att förstå och att hon är tvingad att sluta spela ishockey.

”Det är fortfarande svårt att förstå vad som har hänt, att den kraschen in i stolpen var så allvarlig som den var, att konsekvenserna blivit så stora. Inte bara tvingas jag sluta spela Ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv i många år, utan jag kan tvingas till ett liv rullstol för resten av mitt liv.”

ANNONS

Tackar för stödet

Hon skriver att hon har haft ett fantastiskt stöd från sin familj och att de kommer att fortsätta vara vid hennes sida. Hon tackar också för allt stöd från fans och klubbar världen över.

”Jag vill säga TACK SÅ MYCKET! Er oro och ert stöd betyder allt för mig och min familj i den här tuffa situationen. Ett lika stort tack vill jag rikta till den medicinska personalen som har tagit hand om mig.”

Hon beskriver att hon nu ska fokusera all sin energi på rehabilitering så att hon kan återhämta sig så bra som möjligt. Hon kommer därför inte att lämna några mer kommentarer angående sin skada.

”Den här situationen suger uppenbarligen men jag är inte rädd för att ta mig an den. Jag vet inte vad jag kommer att göra härnäst men jag vet att det kommer att bli jävligt fantastiskt.”

LÄS MER:Sanni Hakala opererad efter otäcka smällen: ”Lång rehabilitering väntar”

ANNONS