Victor Björkung har lämnat England efter Adam Johnsons död

Svenske Victor Björkung var på isen när lagkamraten Adam Johnson, under en match i engelska ligan, fick en skridsko på halsen – och senare dog.
Nu har Björkung lämnat England – och kommer inte återvända.
– Jag kunde inte vara i arenan utan att gråta, berättar han för Sportbladet.

ANNONS

En hel hockeyvärld chockades när Nottingham Panthers meddelade att Adam Johnson hade dött, till följd av skadorna han fått efter att han träffats av en skridsko över halsen under matchen dagen innan.

I laget fanns tre svenskar, Didrik Henbrandt, Alexander Lunsjö samt Victor Björkung. Den sistnämnde befann sig dessutom ute på isen när den otäcka olyckan skedde.

Nu berättar Victor Björkung för Sportbladet att han har vänt hem till Sverige.

– Efter det som hände så behövde jag ett break från allt. Hockeyn, staden Nottingham och lagets omklädningsrum. Jag kunde inte vara i arenan utan att gråta och gick inte heller att vara i stan för då kom minnena. Bland annat gick jag förbi en restaurang där jag och Adam käkat lunch ihop någon gång och då bröt jag ihop, berättar han för tidningen.

ANNONS

Björkung vände hem för tre veckor sedan och umgås nu med sin familj i Stockholmsområdet.

– Det började med att jag åkte hem ett tag och sedan kände jag att jag inte ville åka tillbaka. Nottingham behövde få veta var jag stod någonstans och jag var inte redo att spela hockey just då.

Kommer inte återvända till England

Victor Björkung berättar att han är klar med hockeyn i England, det vore för jobbigt att vända tillbaka och spela där. Däremot är han inte klar med hockeyn. Just nu tränar han med ett veteranlag och hoppas att kunna återvända till att spela på professionell nivå.

– Jag kommer fortsätta spela ishockey för att jag vet att Adam hade velat det, säger han.

LÄS MER:Inför obligatoriskt halsskydd efter dödsolyckan

LÄS MER:Adam Johnson hedrades i första matchen efter tragedin

LÄS MER:Malmö hedrade Johnson: "Viktigt visa vår kärlek"

ANNONS