Italien missar VM – åkte ut mot Nordmakedonien

Det blir inget VM för Europamästarna Italien. Efter fiaskot mot Nordmakedonien missar landet mästerskapet – igen.
– Något otänkbart hände ikväll, säger förbundskaptenen Roberto Mancini till Rai Sport.

ANNONS
|

Europamästaren Italien åkte skrällartat ut mot VM-playoffet mot Nordmakedonien och missar VM.

Det såg ut att gå mot förlängning, bara det en skräll. Men i den 92:a minuten spräckte Aleksandar Trajkovski nollan. 1–0 var ett faktum och det blev matchen enda mål.

– Vi hade spelarmaterialet för att utmana om att vinna mästerskapet. Ändå står jag här och pratar om en katastrof. Det är jobbigt att gå från hjälte till ingenting. Det är en mardröm, säger Marco Verratti enligt Football-Italia.

Förbundskaptenen Roberto Mancini säger till Rai Sport efter matchen:

– Jag är mer än besviken. Jag har ingenting att säga. Något otänkbart hände ikväll. Vi förtjänade att vinna EM, men nu har vi haft rejäl otur. Men det är så det är, det är verkligheten. Jag lider med mina spelare.

ANNONS

På frågan om han kommer att fortsätta som förbundskapten efter fiaskot säger han:

– Vi får se. Just nu är jag för besviken för att prata om min framtid. Så vi får se. Jag är säker på att det här laget har en fantastisk framtid framför sig. Mitt mål nu är att supporta spelarna mer än någonsin.

Italien missar därmed sitt andra världsmästerskap på raken, vilket aldrig tidigare skett. 2018 missade landet mästerskapet i Ryssland efter förlust mot Sverige i VM-playoff.

Samtidigt vann Portugal sin match mot Turkiet med 3–1. Portugal och Nordmakedonien möts i kampen om VM-biljetten den 29 mars.

Wales till playoff-final

Wales är vidare till playoff-final inför fotbolls-VM efter att ha segrat mot Österrike. Wales hjälte, Gareth Bale, dubbel målskytt i matchen, verkar vara på god väg till att ta laget till sitt första VM sedan 1958.

32-åringen, till vardags i Real Madrid, var framme både i den 25:e minuten och sedan även i den 51:a, när han gav Wales 2–0-ledningen mot Österrike i playoff-semifinalen mot Österrike.

Det räckte till seger trots att landslagskollegan Ben Davies noterades för ett självmål knappa kvarten senare.

Nu lever hoppet om att ta sig till VM för första gången sedan 1958.

Men om Wales tar sig dit eller inte lär avgöras först i sommar. Den andra semifinalen i gruppen, där Skottland och Ukraina skulle ha mötts, är uppskjuten på Ukrainas begäran med tanke på kriget som pågår i landet.

ANNONS

När den matchen avgjorts kommer Wales att ställas mot segraren ur mötet. I nuläget är det tänkt att gruppen spelas klart i juni.

LÄS MER:Det här blev Janne Anderssons show

LÄS MER:Tjeckiens besvikelse: "Såg tveksamt ut"

LÄS MER:Quaison: "Jag håller målet väldigt högt"

ANNONS