Italien sågas efter chockförlusten

Italien missar VM för andra gången i rad. Både i hemlandet och övriga Europa är reaktionerna starka. Från mardröm till helvete – här är några av tidningarnas rubriker.

ANNONS
|

I skuggan av Sveriges seger i VM-kvalplayoffen mot Tjeckien skrällde Nordmakedonien mot Italien. Mål på tilläggstid innebar 1–0 och de europeiska mästarna missar VM för andra gången i rad.

– Jag är mer än besviken. Jag har ingenting att säga. Något otänkbart hände ikväll. Vi förtjänade att vinna EM, men nu har vi haft rejäl otur. Men det är så det är, det är verkligheten. Jag lider med mina spelare, sa förbundskaptenen Roberto Mancini efter matchen.

– Det är en mardröm, sa Marco Verratti.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Runt om i Europa pryder det Italienska nederlaget tidningarnas förstasidor.

ANNONS

Franska L' Equipe prydde sitt omslag med en bild på en besviken Marco Verratti och rubriken "Italien förlorat i öknen" medan spanska Marca på sin förstasida slår fast att Nordmakedonien är VM-kvalets stora överraskning.

Corriere dello Sport har den mer uppgivna rubriken "Åt helvete" medan brittiska The Mirror är mer skämtsam: "Mamma mia: Europamästarna missar VM."

Tyska Kicker går så långt som att kalla det en förbannelse: "256 dagar efter Wembley-festen: Den italienska VM-förbannelsen fortsätter – en mardröm".

Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport skriver att EM-guldet i somras bara var en illusion och att italiensk landslagsfotboll måste byggas om från grunden.

Blir Mancini kvar?

Man spekulerar också i huruvida förbundskapten Roberto Mancini blir kvar på sin post eller inte. Mancini ledde Italien i 37 förlustfria matcher i rad, fram till Nations League-semin mot Spanien i höstas, och ett efterlängtat EM-guld.

Men att missa VM i Qatar kan ändå betyda att 57-åringen får gå. Själv är han också osäker på om han vill fortsätta.

– Vi får se. Just nu är jag för besviken för att prata om min framtid. Så vi får se. Jag är säker på att det här laget har en fantastisk framtid framför sig. Mitt mål nu är att supporta spelarna mer än någonsin, säger han själv.

ANNONS

Italien missade även VM i Ryssland 2018 efter förlust i playoff mot Sverige.

LÄS MER:Italien missar VM – åkte ut mot Nordmakedonien

LÄS MER:Det här blev Janne Anderssons show

ANNONS