Maja Nilsson avslutar karriären på grund av sina skadeproblem.
Maja Nilsson avslutar karriären på grund av sina skadeproblem.

Maja Nilsson avslutar karriären – 24 år gammal

Höjdhopparen Maja Nilsson lägger skorna på hyllan – blott 24 år gammal. Detta på grund av långdragna skadeproblem.
– Det har tagit bort glädjen som har varit den största anledningen till att hålla på. Jag har älskat det, säger hon till Svensk friidrotts hemsida.

ANNONS
|

Maja Nilsson hade stora framgångar redan som junior med bland annat ett silver vid U23-EM i Tallinn 2021. Hon tog sig även till OS-final i Tokyo 2021 och säger att ett av hennes starkaste minnen från friidrottskarriären är när hon kvalade till de olympiska spelen, enligt svensk friidrotts hemsida.

Nilsson berättar att hon dragits med knäbesvär sedan 2021.

– Nu har luften gått ut mig lite, säger hon till Svensk friidrotts hemsida.

– För att jag ska känna att det är värt att hålla på vill jag kunna prestera så bra som möjligt och jag har inte kunnat göra den träningen som krävs för det. Det har tagit bort glädjen som har varit den största anledningen till att hålla på. Jag har älskat det.

ANNONS

”Har fått uppleva alla mästerskap”

Den sista tävlingen blev SM i Uddevalla, samtidigt som Örgrytes höjdhopperska hade hoppats att avsluta karriären med de olympiska spelen i Paris.

Likväl slutade det sista tävlingsframträdandet med ett SM-guld i Uddevalla.

– Jag har fått uppleva alla mästerskap, EM, VM och OS. Jag har fått hoppa så många roliga tävlingar, fått resa runt och träffat så många människor som jag kommer att ha kontakt med hela livet. Det har varit en sådan glädje att ha fått hålla på med något jag har älskat, säger hon.

Nu blir det istället heltidsarbete som sjuksköterska på Sahlgrenskas transplantationsavdelning, där Maja Nilsson tidigare jobbat deltid under hennes idrottssatsning.

LÄS MER:Norsk kritik mot SOK: ”Hårresande”

LÄS MER:Maja Nilsson missar OS i Paris – riktar skarp kritik mot SOK

ANNONS