Nu kommer nya vittnesmål från norska spelare som blivit utsatta av Snapchatagenten.
Nu kommer nya vittnesmål från norska spelare som blivit utsatta av Snapchatagenten. Bild: Sanna Tedeborg

Medier i Norge: Snapchatagenten bad norska spelare om ”dick pics”

Efter GP och Fotbollskanalens granskning av Snapchatagenten följer nu Josimar och Idrettspolitikk.no upp med nya uppgifter från norska spelare.
– Han skickade en bild på sig själv naken och bad om en ”dick pic” tillbaka, säger en spelare.

ANNONS
|

GP och Fotbollskanalens granskning av Snapchatagenten har väckt stor uppmärksamhet och starka reaktioner. Nu blir mannen omskriven även utomlands.

Magasinet Josimar och sajten Idrettspolitikk.no följer upp avslöjandet genom att publicera nya uppgifter om att unga norska spelare ska ha utsatts för oönskat sexuellt beteende av agenten.

De norska medierna skriver exempelvis att man fått till sig liknande historier som de som GP och Fotbollskanalen berättat om, och att de bekräftats av ett tiotal källor.

Flera norska spelare vittnar om att de upplevt samma typ av närmanden som elitspelarna i Sverige som talat med GP och Fotbollskanalen.

ANNONS

– Han skickade en bild på sig själv naken på en säng och bad om en ”dick pic” tillbaka, berättar exempelvis en spelare för Josimar och Idrettspolitikk.no.

En annan spelare, som förklarar att agenten lockade honom med provspel i större klubbar i utbyte, säger:

– Jag upplevde samma sak.

En tredje spelare uppger att agenten bett om bilder på hans kropp för att få koll på hans fettprocent. Men även att agenten ville knyta till sig honom som sin klient och hävdade att spelaren skulle få ett kontrakt med en utländsk klubb om de började jobba ihop.

Sökt Snapchatagenten utan framgång

Josimar och Idrettspolitikk.no har sökt Snapchatagenten utan framgång. För GP och Fotbollskanalen har han tidigare tillbakavisat alla anklagelser.

Snapchatagenten har medgett via sitt ombud att han "bett om fotografier på spelare" men att de "varit en del i uppföljning och motivering inom ramen för hans uppdrag" som "rådgivare". Vidare har ombudet uppgett följande:

"Min klient har aldrig bett om sk. "dick pics", skickat några sådana, bett om sexvideos, bett om nakenbilder eller vidrört fotbollsspelare i syfte att kränka deras sexuella integritet. De uppgifterna stämmer helt enkelt inte och grundar sig i att min klient har utsatts för brott (utpressningsförsök, reds. anm)”.

LÄS MER:Spelarnas mörka berättelser om Snapchatagenten

LÄS MER:Snapchatagentens svar: Jag har utsatts för utpressningsförsök

LÄS MER:SvFF om kryphålet för agenten: ”Inte alls bra”

LÄS MER:Sef:s besked efter avslöjandet: ”Måste följa upp det med klubbarna”

LÄS MER:Varför sa ni inget, varför gjorde ni inget?

ANNONS