Mikael Ymers attack mot Swedish Open

Mikael Ymer nobbar återigen Swedish Open och nu går han till attack mot turneringens ledning.
– De kan stoppa upp sina pengar i stjärten, säger han till Tennisportalen.

ANNONS
|

Mikael Ymer kommer inte till Båstad i sommar, det stod klart i veckan. Liksom förra året nobbar Sveriges just nu bäste tennisspelare på herrsidan Swedish Open, i år för att tävla i Schweiz i stället.

I fjol blev Mikael Ymer uppmärksammad efter att ha sagt att nobbar turneringen i Sverige av ”samma anledning som att Zlatan inte spelar i allsvenskan”.

Nu har han gjort ett nytt utspel.

I ett uttalande till Tennisportalen går Ymer till attack mot turneringen och vd:n Christer Hult.

– Det stämmer att Båstad erbjöd mig extremt mycket pengar i år. Jag blev chockad när jag såg checken men min röst och integritet är inte till salu. Christer Hult och hans team kan stoppa upp sina pengar i stjärten. Gud är störst, säger han.

ANNONS

Till Sportbladet säger Christer Hult:

– Ett tråkigt uttalande med tanke på all stöttning i form av wild cards och pengar som vi från Båstad och inom svensk tennis har supportat till Micke genom åren.

Hult: ”Det finns ingen konflikt”

Hult är oförstående till Ymers utspel.

– Det finns ingen konflikt mellan oss, såvitt jag känner till. Ni vet ju själva hur han har uttalat sig tidigare och ibland funderar man ju på om han över huvud taget tänker innan han uttalar sig.

De senaste veckorna har Ymer två gånger uppmärksammats för sitt agerande på banan, dels för en attack mot domaren i en ATP-turnering i Frankrike och dels för att han ett par veckor senare under en match uttalade kritik mot både sig själv och sitt team.

Swedish Open i Båstad pågår mellan 10:e och 23:e juli och bland annat deltar Mikael Ymers bror Elias och talangen Leo Borg.

LÄS MER:Mikael Ymer diskad efter raseriutbrott

LÄS MER:Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

LÄS MER:Mikael Ymers frustration: ”Fattar inte ens vad jag gör"

LÄS MER:Sverigeettan ratar Båstad igen

ANNONS