Thomas Ceccon vann OS-guld i 100 meter ryggsim.
Thomas Ceccon vann OS-guld i 100 meter ryggsim. Bild: EVGENIA NOVOZHENINA

OS-guldmedaljören Thomas Ceccon sågs sova utomhus

Kritiken mot OS-byn har inte varit nådig. Höga ljud, värme, kartongsängar och osanitär miljö har påpekats från flera idrottare.
Nu har en italiensk guldmedaljör fotograferats – sovandes bakom en parkbänk.

ANNONS
|

Flera, däribland svenska damlandslaget i handboll, har klagat över kvalitén på boendet i OS-byn.

En av dem som uttryckt sitt missnöje är den italienska guldmedaljören Thomas Ceccon, som klagat över förlorad sömn till följd av värme och oljud.

Thomas Ceccon tog guld i herrarnas 100 meter ryggsim trots den dåliga sömnen, men har vid ett tillfälle fotograferats av den saudiske roddaren Husein Alireza, när han sover bakom en parkbänk.

Alireza ska sedan ha lagt upp bilden på Instagram, och taggat platsen för tuppluren till inne i OS-byn, skriver The Telegraph. Bilden har därefter spridits i flera medier.

ANNONS

Skillnad i sovmiljö för idrottarna

Varför Ceccon väljer att sova i det gröna i stället för i sin kartongsäng vill inte det italienska simförbundet kommentera. Det är också oklart i fall bilden togs innan eller efter Thomas Ceccon missade att ta sig själv och sina lagkamrater till final i herrarnas 4x100 meter ryggsim.

Medan merparten av OS-idrottarna bor i den kritiserade byn i Paris, får surfarna tillbringa nätterna på en lyxyacht i Tahiti. Det är kryssningsfartyget Auanui 5 som står för hotellplatserna, där surfarna har både tillgång till pingis, spa och en egen tatueringsstudio, skriver AP.

Även ryttarna som tävlar i Versailles slipper OS-byn, då de bor på hotell närmare stallarna och arenan vid slottet.

LÄS MER:Klart: OS-mästaren Ståhl till final

LÄS MER:Sverige vidare i lagtävlingen – trots trött Truls

ANNONS