OS-silver till Truls Möregårdh

Finalförlust och inget guld för Truls Möregårdh.
Men sura miner? Icke.
– Det här är det största som kommer hända i mitt liv, säger han efter OS-silvret.

ANNONS
|

Det började lovande för Truls Möregårdh som och efter en seger i första set var det nog många som började drömma om ett guld.

Men så blev det inte. Världstvåan Fan Zhendong svarade upp ordentligt och – även om det stundtals var jämnt – manglade ner succésvensken.

Truls Möregårdh tappade fyra raka set och fick ”nöja” sig med silvret, något som inte var särskilt svårt för honom. Trots besvikelsen kunde han känna stolthet i att vinna den första svenska OS-medaljen i bordtennis på 24 år.

– Det är galet att stå här med en silvermedalj, säger Truls Möregårdh utan att släppa handen om sin nyvunna OS-peng.

ANNONS

– Och jag tycker att jag förtjänar att ha den känslan efter den här matchen. Jag kan inte göra det mycket bättre.

Truls Möregårdh med sin silvermedalj.
Truls Möregårdh med sin silvermedalj. Bild: MAXIM THORE

Truls Möregårdh: ”Helvete vad vi lirar”

Inte många, knappt ens Truls, vågade hoppas på en svensk medalj i Paris. Svensken fick en mardrömslottning och mötte världsettan Wang Chuqin redan i åttondelsfinalen.

Men svensken bjöd på en praktskräll och har efter det betat av motståndare på motståndare, samtidigt som han vunnit svenskarnas hjärtan, på vägen till finalen.

Han hoppas även att den sista matchen föll sitt hemland i smaken.

– Helvete vad vi lirar. Om inte det här gjorde hela svenska folket kära i pingis så vet jag inte vad man ska göra, säger Möregårdh.

OS är dock inte över ännu för Truls Möregårdh, finalförlusten till trots. Under måndagen går Sverige in i lagtävlingen och möter Danmark i en åttondelsfinal.

– Jag vet inte hur mycket jag kan sova i natt, och min kropp är ju helt död. Jag hoppas att ingen har förhoppningar att jag ska vara lika bra där. Men om jag inte firar det här med familj och alla som stöttar så kommer jag ångra det.

LÄS MER:Truls Möregårdhs OS-silver behöver firas rejält

LÄS MER:Senaste nytt om OS 2024

ANNONS