Otäcka bilderna: Wu Yibing kollapsade igen

För mindre än en månad sedan kollapsade Wu Yibing under en Wimbledonmatch.
Nu har det hänt igen.
I en match mot Yosuke Watanuki segnade Yibing ned och tvingades sedan avbryta matchen.

ANNONS
|

Det var obehagliga scener i ATP 500-tävlingen Mubadala Citi DC Open, natten mellan måndag och tisdag svensk tid. Detta när kinesiske Wu Yibing och japanske Yosuke Watanuki möttes i 32-delsfinal.

Yibing, rankad 90 i världen, hade övertaget och ledde med 4-1 i första set. Då gick kinesen av banan och såg yr ut. Personal kom till hans undsättning, men då segnade Yibing ned och blev sittande.

Därefter tvingades han avbryta matchen, vilket gjorde att Yosuke Watanui gick vidare. Efteråt talades det om extremhettan i Washington som en potentiell faktor till kollapsen. Under matchen var det ungefär 30 grader Celsius i skuggan.

ANNONS

Detta är andra gången på kort tid som 23-årige Wu Yibing kollapsar under en match. Samma sak hände den 5 juli i Wimbledon, när han tog en medicinsk time-out i matchen mot Frances Tiafoe. Då uppmättes en puls på skyhöga 187 slag i minuten och senare svimmade Yibing i katakomberna när han skulle undersökas.

Den gången kom han ändå tillbaka och genomförde matchen, där det blev förlust med setsiffrorna 3–0.

– Det var något fel på maten jag åt igår. Jag kände till och med att jag höll på att tappa medvetandet där ute. Jag kände mig bättre efter min medicinska time-out, men det påverkade fortfarande min andning. Jag ska göra ytterligare undersökningar senare, sa han då till Daily Express.

LÄS MER:Novak Djokovics pappas utspel: ”Han borde sluta”

LÄS MER:Tennisförbundets Christer Sjöö om Mikael Ymers avstängning

LÄS MER:Truls Möregårdh om pingishysterin i Kina

ANNONS