Armand Duplantis firade rekord och guld i natt

Lugnet själv. Så beskriver Desiré Inglander sin pojkvän Armand Duplantis efter att han tagit världsrekord.
I natt firade de ihop.
– Jag känner redan nu hur jag tappar rösten men om jag får lite flytande mod kanske jag hamnar på scenen, sa en tagen Armand Duplantis till GP sent på måndagen.

ANNONS
|

På läktaren fanns inte bara Armand Duplantis flickvän utan han hade fixat biljetter mer eller mindre till hela sin familj.

Att se sin bror slå världsrekord är inte ovanligt för Antoine och Andreas men för den förstnämnde hade det bara hänt på plats en gång tidigare.

– Det är väldigt speciellt. Det är bara andra världsrekordet jag får se honom slå. Att han gör det nu, med så mycket vänner och familj på plats... Det gör det ännu mer speciellt, sa Antoine till Aftonbladet.

Flickvännen Desiré Inglander var i chock efter att ha sett honom segla över 6,25 på tredje försöket.

ANNONS

– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, men innerst inne visste jag, sa hon.

”Festa som fan”

Huvudpersonen själv var stolt över att han kunde göra det med familjen på plats. I vimlet runt Armand Duplantis fick GP:s reporter chansen att ställa frågan hur han ska fira rekordet.

Blir det någon karaoke i kväll?

– Ja, förmodligen. Men jag kommer troligen vara rätt kass. Jag känner redan nu hur jag tappar rösten. Men om jag får lite flytande mod kanske jag hamnar på scenen ändå, sa han.

Han berättar vidare om vilken speciell kväll det blev.

– Några av mina bästa vänner från min hemstad är här. Några som inte sett mig hoppa sedan jag gick i high school. Jag har varit inlåst i en grotta den senaste månaden med en tråkig diet och inte gjort något kul. Det var värt varenda sekund men nu ska jag släppa loss lite, sa Armand Duplantis.

”Varit inlåst i en grotta”

Natten tillbringades i Puma house dit Mondo anlände i taxi tillsammans med mamma Helena och pappa Greg vid 01. Innanför grindarna möttes han av jublande vänner och varma kramar. Från en scen sprutade han champagne till tonerna av Aviciis Levels och från utsidan levererades snabbmat via matbud på mopeder. Nu fick han äntligen njuta lite extra och äta vad han ville efter en strikt diet som han varit på inför OS.

ANNONS

– Jag kommer ha en bra natt såklart. Jag har haft en supertråkig diet och det var absolut värt det i slutändan men nu måste jag nog släppa loss lite, sa Duplantis någon timma innan ankomst till festen.

LÄS MER:Armand Duplantis vinner OS-guld – sätter nytt världsrekord

LÄS MER:Här firar Armand Duplantis med kungen och drottningen

LÄS MER:Rivalen om Duplantis: "Han är helt galen"

LÄS MER:"Mondo" har levt på lax – nu blir det skräpmat

ANNONS