Wada överklagar – vill se Jannik Sinner avstängd

Tennisstjärnan Jannik Sinner kan stängas av för dopning. Wada överklagar nämligen internationella tennisförbundets beslut att fria italienaren.

ANNONS
|

Dopningsärendet kring tennisens världsetta Jannik Sinner, 23, lever vidare. Antidopningsorganisationen Wada meddelar nu att man överklagar till idrottens skiljedomstol, Cas. Detta efter att det internationella tennisförbundets Tennis integrity agency (ITIA) valt att fria Sinner.

Jannik Sinner vann efter att ha friats US Open.

”Wada anser att slutsatsen om "ingen skuld eller försumlighet" inte var korrekt enligt de tillämpliga reglerna. Wada söker en avstängningsperiod på mellan ett och två år. Wada söker inte en diskvalificering av några resultat, förutom det som redan har ålagts av första instansens tribunal”, skriver Wada i uttalandet.

Mötts av kritik

Bakgrunden är att italienaren testat positivt för den förbjudna steroiden klostebol. Sinners förklaring var att han fått i sig steroiden genom sin fysioterapeut som använt salvan och därefter masserat Sinner.

ANNONS

Att Sinner friades av internationella tennisförbundet har mötts av kritik, bland annat från Simona Halep som själv stängts av för dopningsbrott men friats av Cas, men först efter ett och ett halvt år.

Även en av Sinners allra största konkurrenter för närvarande, serben Novak Djokovic, var kritisk i anslutning till US Open och påpekade att flera andra spelare varit i samma situation men bedömts annorlunda.

Jannik Sinner spelar den här veckan i Peking där han under lördagen besegrade ryssen Roman Safiullin, 3–6, 6–2, 6–3.

LÄS MER:Federers kritik: Har Sinner särbehandlats?

LÄS MER:Sinner i tårar efter titeln: "Inte haft det lätt"

LÄS MER:Efter dopningen – världsettan anställer nytt

ANNONS