Börsjätten Castellum får ny vd efter Rutger Arnhult

Under hösten stormade det kring fastighetsjätten Castellum, efter Roger Akelius uppmärksammade kritik i GP mot vd:n Rutger Arnhult. Nu har bolaget utsett en ny vd.

ANNONS
|

Det var i en uppmärksammad intervju i början av november som Roger Akelius riktade skarp kritik mot vd:n i Castellum, Rutger Arnhult. Kritiken var inte från vem som helst – Akelius Residential Property hade seglat upp som ny storägare i Castellum efter Arnhults fastighetsbolag.

Kritiken gällde själva finansieringen av bolaget. Castellum meddelade senare att man pausade utdelning till aktieägarna och Rutger Arnhult avgick sedan som vd. Castellum är en av de stora fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen och är inriktade på kommersiella fastigheter.

Nu står det klart vem som tar över. Joacim Sjöberg tillträder rollen som högste tjänsteman i bolaget. Det framgår dock att hans roll är tillförordnad – att han alltså kommer att sitta tills man hittar en långsiktig lösning för vd-rollen. Där pågår rekrytering.

ANNONS
Joacim Sjöberg, t f vd i Castellum.
Joacim Sjöberg, t f vd i Castellum.

– Jag är glad över att Joacim Sjöberg ställt sig till förfogande för detta uppdrag medan rekryteringsprocess av ny vd och koncernchef pågår. Jag och styrelsen känner stor tilltro till att Joacim Sjöberg är rätt person att leda bolaget fram till att en ny vd kan tillträda, säger Per Berggren, styrelseordförande i Castellum, i ett uttalande.

Samtidigt meddelar bolaget att Rutger Arnhult arbetsbefrias under återstoden av sin uppsägningstid.

LÄS MER:Roger Akelius: Castellum har inte en betryggande finansiering

LÄS MER:Rutger Arnhult slutar som vd för Castellum

LÄS MER:Castellum pausar utdelning

LÄS MER:Akelius kritik mot Castellums vd Arnhult delar småspararna

LÄS MER:Uppgift: Arnhult har förlorat 4,5 miljarder kronor i Castellum

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS