Klädaffären Ox-eye daisy stänger – efter 10 år

Efter tio år stänger Ox-eye daisy på Vallgatan för gott. Klädbutiken har gått med vinst de senaste åren men nu är butiken stängd och processen att hitta nya hyresgäster har inletts.

ANNONS
|

”10 ljuvliga år med er mina fina kunder”.

Mitt på Vallgatan är det en butik som sticker ut i folkvimlet. Den är nedsläckt. I skyltfönstret har en avskedslapp placerats.

”Nu tackar vi för oss och stänger butiken”.

På butikens Instagramkonto har över hundra personer kommenterat beskedet. Det är tydligt att det har funnits en stor grupp stammisar från flera av Nordens länder. En person skriver att hon kommer att sakna butiken men de allra flesta skriver att de kommer att sakna butiksägaren och de fina samtalen.

Efter tio år stänger Ox-eye daisy på Vallgatan.
Efter tio år stänger Ox-eye daisy på Vallgatan. Bild: Henrik Jansson

Letar nya hyresgäster

De senaste åren har affären gått med vinst men nu har ägarna valt att inte förlänga sitt hyresavtal med fastighetsägaren Wallenstam. I ett mejl skriver Anders Forsling, kundchef på Wallenstam att butiken varit ett fint inslag i kvarteret.

ANNONS

”Ox-eye daisy har länge varit ett fint inslag i kvarteret Victoria och det har varit roligt att se verksamheten utvecklas till en uppskattad destination i området. Nu har butiken dock funnits där i över tio år och vi får ha respekt för att ägarna väljer att göra förändringar.”

Nu blir nästa steg för hyresvärdarna att hitta en ny verksamhet och enligt Anders Forsling är arbetet redan igång.

”Intresset för att etablera i Kvarteret Victoria är stort men vi är noga med att matchningen blir bra.”

GP har sökt ägarna av Ox-eye daisy som har avböjt en intervju.

LÄS MER:Efter konkursen: Klassiska märket öppnar ny butik i centrala Göteborg

LÄS MER:Hundratals i kö när hajpade skönhetsmärket öppnade i Nordstan

LÄS MER:Klassiska glassarna stiger i pris

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS