Ny Johan Falk-film ett decennium senare

Den senaste filmserien om Johan Falk, ”Johan Falk – slutet”, kom 2015. Tio år senare ska nu ytterligare en film om polisen på att spelas in, berättar huvudrollsinnehavaren Jakob Eklund.

ANNONS
|

Tjugo filmer. Så många verk om den oblyga, rättrådiga göteborgspolisen Johan Falk har spelats in. Nu kommer en till, avslöjar huvudrollsinnehavaren Jakob Eklund i podden ”Nemo möter en vän”.

Eklund berättar att en ”singelfilm” planeras, som är tänkt att gå upp på bio nästa år. Serieformen tycks han ställa sig något tveksam till.

– Jag tycker det är himla skönt att vi inte ger oss in och gör en lång serie igen. Jag kan tänka mig en kort, en miniserie med tre långfilmslånga avsnitt. Men det här är nog det bästa, att vi gör singlar, säger Eklund i podden.

ANNONS

62-årige Eklund menar också att hans stigande ålder kommer medföra vissa justeringar.

– Jag har ju åldrats ordentligt sen sist, då måste historien kanske ändras. Vi får se vad den tar vägen - jag tror att detta blir en mindre och tätare film. Kanske mer som ”Noll tolerans” och ”Den tredje vågen”.

Den första Johan Falk-filmen ”Noll tolerans” kom 1999, och filmserien har traditionellt spelats in i Göteborg. Över 800 000 DVD:er om Johan Falks äventyr ska vara sålda i Sverige.

Jakob Eklund har även spelat i filmer som ”Cluedo – en mordgåta”, ”Wallander – Jokern” och ”Tusenbröder”.

LÄS MER:Kan ”Gift vid första ögonkastet” bli en väckarklocka?

LÄS MER:Jag hatar massor av saker – men inte kvinnor

LÄS MER:Här är Göteborgs nya offentliga konstverk som kom under 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS