Paris Hilton talar ut om sexuella övergrepp på internatskola

I en intervju med The New York Times hävdar Paris Hilton att hon utsattes för sexuella övergrepp på den internatskola hon skickades till som ung.
– Jag grät medan de höll mig nere, skriver Hilton på Twitter.

ANNONS
|

Hollywoodstjärnan har tidigare berättat om sin tid på internatet Provo canyon school i Utah i dokumentären ”This is Paris” som släpptes 2020. Där berättade hon att hon misshandlades ”mentalt, känslomässigt och fysiskt” under tiden på skolan, som hennes föräldrar skickade henne till som 17-åring.

Nu hävdar hon, i en intervju med The New York Times, att hon och flera andra kvinnliga elever också utsattes för sexuella övergrepp av personalen. Något som även Aftonbladet rapporterat om.

– Sent på natten, runt 3 eller 4 på morgonen, kunde de ta in mig och andra tjejer i ett rum och utföra medicinska undersökningar, berättar Paris Hilton i intervjun.

ANNONS

– De fick oss att lägga oss på ett bord och stoppade in sina fingrar i oss. Jag vet inte vad de gjorde men det var definitivt ingen doktor. Och det var väldigt läskigt och något jag har förträngt i många år. Men det kommer tillbaka hela tiden nu och jag tänker på det. När jag nu ser tillbaka på det som vuxen var det definitivt sexuella övergrepp.

Var ”hårt medicinerad”

Twitter utvecklar Paris Hilton sina tankar om de påstådda händelserna och skriver att hon led av sömnbrist, var ”hårt medicinerad” och grät medan den manliga personalen höll henne nere och sa åt henne att vara tyst.

”Jag gråter medan jag skriver detta för ingen, speciellt inte ett barn, ska behöva bli utsatt för sexuella övergrepp. Min barndom stals från mig och det krossar mig att det fortfarande händer oskyldiga barn”, skriver hon.

När dokumentären släpptes 2020 gjorde Provo canyon school ett uttalande där man bland annat skrev att man inte tolererar några former av övergrepp och att alla misstänkta sådana rapporteras till myndigheter och polis.

”Vårt uppdrag är att tillhandahålla hög kvalitetsvård av ungdomar med speciella, och ofta komplexa emotionella, beteende- och psykiatriska behov.”

Skolan bytte även ägare år 2000 och de nya ägarna har tidigare sagt att de inte kan kommentera någonting som ska ha utspelat sig innan dess.

ANNONS

LÄS MER:Paris Hilton och värdet av äkthet

LÄS MER:Marilyn behövde inte spela korkad för att bli omtyckt

LÄS MER:Förundersökningen mot Joel Kinnaman om oaktsam våldtäkt läggs ner

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS