Dave Navarro och Perry Farrell vid en spelning i Kentucky. Då höll de sams. Sämre gick det vid nattens konsert i Boston, när Farrell tvingades dras av scenen för att inte flyga på Navarro.
Dave Navarro och Perry Farrell vid en spelning i Kentucky. Då höll de sams. Sämre gick det vid nattens konsert i Boston, när Farrell tvingades dras av scenen för att inte flyga på Navarro. Bild: Amy Harris

Rockstjärnor i slagsmål på scenen

Nyligen återförenades de fyra originalmedlemmarna i rockbandet Jane’s Addiction. Det gick inget vidare. I går rök bandets frontfigurer – Dave Navarro och Perry Farrell – ihop och började veva mot varandra på scenen i Boston.

ANNONS
|

Nej, det blev inte bröderna Gallagher i Oasis som var sämst på att hålla sams på scen i år. Det tveksamma priset går till det gamla 80-talsbandet Jane’s Addiction (ibland jämfört med Soundgarden, The Smashing Pumpkins och Red Hot Chili Peppers).

Det är nöjestidskriften Variety som rapporterar om kurret i fredags som fick publiken att snabbt hala fram sina mobiltelefoner.

Varit gnälligt på scen tidigare

Det alternativa rockbandets Jane’s Addiction från Los Angeles har sett lite olika ut genom åren men sedan i maj spelar åter de fyra originalmedlemmarna tillsammans – sångaren Perry Farrell och gitarristen Dave Navarro samt basisten Eric Avery och trummisen Stephen Perkins.

ANNONS

Det var också uppställningen som gästade Roskilde i somras och som sedan i början av augusti är ute på en omfattande USA-turné.

Bandet hade bara två-tre låtar kvar att spela på fredagens konsert i Boston och var mitt uppe i ”Ocean size” när skiten träffade fläkten. Enligt Varietys rapportering hade det då varit gnälligt mellan bandets stjärnor Farrell och Navarro under en stund.

Uppstod handgemäng

Plötsligt blev det handgemäng. Gitarristen Dave Navarro ska ha tryckt med händerna mot sångaren Perry Farrells bröst, varpå en påtagligt förbannad Farrell började att veva med knytnävarna mot sin gitarrist och var tvungen att dras bort av bandets basist och crew. Strax därefter slutade konserten i kaos och förvirring.

Frågan är vad som nu händer med Jane’s Addiction efter det som skedde på fredagskvällen i Boston. Inga besked om detta har ännu getts. Nästa spelning med bandet är tänkt att genomföras i Bridgeport på söndag.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Guldet blev till sand, snippor och snoppar

LÄS MER:Smygtitta på ”Charlie och chokladfabriken” på Göteborgsoperan

LÄS MER:Fick inte plats på festivalen – får bara halv ersättning

LÄS MER:Detta gäller om Håkan Hellström skulle ställa in på Ullevi

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS