Förra världsstjärnan fick lämna ”Masked singer”

På fredagen blev det Superhjältens tur att röstas ut ur ”Masked singer”. Och det var ännu en välkänd sportprofil som fick packa ihop efter att panelen förra veckan tagit farväl av förbundskapten Janne Andersson.

ANNONS
|

SPOILER ALERT!

Det börjar röra på sig i TV4:s tittarsuccé ”Masked singer”. Efter att Joakim Lundell och förbundskapten Janne Andersson lämnat programmet var det i kväll dags för ännu en kändis att kliva av tävlingen – Superhjälten.

Hon gjorde vad hon kunde med Lalehs ”Det kommer bli bra” och duellerade mot figuren ”T-Rex och Forskaren” med Klara Hammarströms ”Run to the hills”. Men efter att publiken sagt sitt hade programledaren David Hellenius inget val än att lyfta på Superhjältens mask, och därunder tittade en riktig superstjärna fram: Carolina Klüft, en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare genom tiderna. Och som faktiskt har sjungit inför storpublik tidigare

ANNONS

– När jag kom hem efter OS i Aten 2004 var det en rejäl mottagning med 10 000 personer på torget i Växjö. Där var också Carola med och uppträdde och då passade jag på att sjunga med henne, berättar Carolina Klüft för GP, men understryker att hon till vardags inte sjunger för okända människor.

– Nej aldrig. Däremot brukar jag sjunga vaggvisor för mina barn varje kväll.

Barnen fick Caroline Klüft att ställa upp i ”Masked singer”

Det var också Carolina Klüfts äldre barn, fem och åtta år, som fick henne att ställa upp i ”Masked singer” och tacka ja när TV4 ringde.

– Det är ju ett knäppt program men barnen älskar det, och det är ju kul att vara med av den anledningen. Dessutom behöver vi skoja till det, tramsa och ha lite kul. Det är så mycket allvar här i världen.

Har du lyckats hålla hemligt att du är med i ”Masked singer”?

– Jadå, det var inte ens särskilt svårt. Vi bor i Järvsö och jag jobbar ofta i Stockholm så barnen har ingen aning.

Hur tror du att de kommer reagera när det är du som tittar fram under masken?

– De misstänker ingenting så de kommer säkert att bli superöverraskade. Men de sade härom veckan att de håller på Karamellen och Superhjälten, så det var ju kul att de höll på mig.

ANNONS

Vad blev du mest överraskad av under inspelningen av programmet?

– Hur hemlighetsfullt allt är. Det tänkte jag inte riktigt på innan men det är verkligen hemligt på alla sätt, inte bara inför kamerorna. Hela tiden är det handskar, masker och grejer som ska täckas för.

Däremot upplevde den före detta sjukamparen Carolina Klüft ingen större stress under programmet. Kanske gör en hink full av EM-, VM- och OS-guld att hon lärt sig behärska och kontrollera sin nervositet.

– Nja, jag tror inte att jag hade så mycket hjälp av min idrottskarriär, däremot hade jag nog viss nytta av att ha arbetat med tv tidigare. Jag är också rätt van vid att stå på scen och prata inför människor och kände mig rätt trygg med hela situationen.

Kommer vi få se dig satsa på en artistkarriär nu då?

– (skratt) Nej du, det lämnar jag gärna till dem som faktiskt kan sjunga.

Fler artiklar om Masked singer på GP Kultur:

LÄS MER:Uppmärksammad profil lämnade ”Masked singer”

LÄS MER:”Masked singer” återvände – Skrothögen försvann

LÄS MER:Tv-toppen: "Masked singer" mest tittat i påsk

LÄS MER:Herngren: "'Masked singer' är välgörande för mig"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS