Åklagaren: Kvinnorna har mördat Tove tillsammans

Utredningen av mordet på Tove, 21, kan lida mot sitt slut.
Åklagare Adam Rullman säger till Expressen att de två kvinnor som sitter häktade tros ha mördat Tove tillsammans.
– De är misstänkta för att gemensamt och i samförstånd ha begått gärningen.

ANNONS
|

Båda kvinnorna som suttit häktade misstänkta för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda, har tidigare nekat till brott. Men inför den senaste häktningsförhandlingen erkände 20-åringen att hon misshandlat Tove och gjort sig av med kroppen.

Huruvida 18-åringen gjort några erkännanden är fortfarande okänt.

Åklagare Adam Rullman anser dock att de båda kvinnorna ska ha mördat Tove tillsammans, rapporterar Expressen.

– De är misstänkta för att gemensamt och i samförstånd ha begått gärningen. Ingenting av det har ändrats med anledning av det som blev känt i veckan, säger Adam Rullman till tidningen.

Förra veckan kunde Expressen rapportera att man hittat blod från en man i 20-årsåldern i lägenheten och att flera personer topsades. Efter en DNA-analys kunde polisen avskriva det spåret.

ANNONS

Inga fler förhör planerade

Enligt Expressen menar åklagaren att det som kommit fram i förhören stämmer överens med den bild som åklagare och polis haft från början. Teorin har också stärkts under tidens gång och även fått stöd av teknisk bevisning.

I nuläget är inga fler förhör planerade med kvinnorna men det kan komma att ändras efter att den tekniska undersökningen är färdig i slutet av januari eller början av februari.

Det var den 16 oktober förra året som Tove, 21, försvann efter en utekväll i Vetlanda. Två veckor senare hittades hon död i skogen. De två kvinnorna har suttit häktade under den månader långa utredningen, misstänkta för mord, människorov och brott mot griftefriden.

Mordplatsen ska vara den 20-åriga kvinnans lägenhet där flera fynd har hittats.

LÄS MER:Efter Toves död – misstänkt kvinna ändrar inställning

LÄS MER:Polischef flyttas från Vetlanda-utredning

ANNONS