Magdalena Andersson
Statsminister Magdalena Andersson (S) uttryckte under torsdagen sitt stöd till Centerledaren Annie Lööf efter att det framkommit att hon var en av måltavlorna i samband med mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby i somras. Bild: Paul Wennerholm

Statsministern om terrorhotet mot Annie Lööf: ”Fruktansvärt”

Efter beskedet att Annie Lööf (C) tros ha varit en av måltavlorna i samband med mordet i Visby visar övriga partiledare nu sitt stöd på sociala medier.
”Alla vi som älskar Sverige måste stå upp mot de krafter som vill splittra och förstöra vår demokrati och vårt land”, skriver statsminister Magdalena Andersson.

ANNONS
|

”Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna.”

Så skrev Centerpartiets partiledare Annie Lööf efter att det blivit känt att hon misstänks ha varit en av måltavlorna i samband med Visbydådet i sommar, där psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördades.

Under torsdagen har övriga partiledare uttryckts sitt stöd till C-ledaren.

”Idag går mina tankar till Annie Lööf och hennes familj”, inleder statsminister Magdalena Andersson (S) ett inlägg på på Facebook, och fortsätter:

”När folkvalda och tjänstemän utsätts för hat, hot och våld är det hemskt för den som drabbas och dess anhöriga, och det hotar också fundamentet för Sveriges demokrati. Alla vi som älskar Sverige måste stå upp mot de krafter som vill splittra och förstöra vår demokrati och vårt land.”

ANNONS

”En stund av eftertanke”

I en kommentar till Annie Lööfs inlägg på Facebook skriver Ulf Kristersson (M):

"Helt förfärligt att nu höra att samme man planerade en attack även mot dig. Mina och Birgittas tankar går till dig och din familj".

Även Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar har kommenterat ”All styrka” under inlägget, vilket hon utvecklar på Twitter:

”En stund av eftertanke mitt i denna valrörelse. Det visar hur farligt vårt främlingsfientliga samhällsklimat har blivit."

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi har också uttryckt sin sympati:

”Du har så rätt – vi ska inte låta hatet vinna. Istället står vi tillsammans mot de som vill riva sönder vårt samhälle”, skriver hon på Twitter.

”Hot mot hela vårt samhälle”

Även Kristdemokraternas och Liberalernas partiledare visar sitt stöd på Twitter.

"Fullkomligt bedrövad över att Annie Lööf var en måltavla för mördaren i Almedalen. Du har mitt helhjärtade stöd i den här processen. Hot mot politiker undergräver demokratin och säkerheten måste kunna tryggas", skriver Ebba Busch (KD).

"Politiskt motiverat våld är ett hot mot hela vårt samhälle. Och i detta fall med ett mordoffer vi aldrig heller får glömma. Annie, ta hand om dig. Hoppas vi ses snart", skriver Johan Pehrson (L).

LÄS MER:Annie Lööf tilldelas ett målsägandebiträde efter knivmordet i Almedalen

LÄS MER:Knivmordet i Visby rubriceras som terroristbrott

LÄS MER:Misstänkte mördaren i Almedalen medger terroristbrott

LÄS MER:Ing-Marie Wieselgren knivdödades i Almedalen

ANNONS