Flera skadade efter turbulent flygresa till Australien

Passagerare ombord ett flygplan som var på väg från Hawaii till Australien i helgen drabbades av kraftig turbulens. Sju personer skadades och flera av dem fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Planet, som bar på 163 passagerare och 12 besättningsmedlemmar, hade kommit ungefär fem timmar på sin resa från Honolulu till Sydney när det stötte på ”oväntat kraftig turbulens”, rapporterar AP.

En av passagerarna berättar hur en annan man flög upp från sin plats, slog huvudet i taket och föll ner igen. På en av bilderna går det att se hur en bit av taket inne i kabinen spruckit och på en annan syns syrgasmasker som hänger över ett säte och hur en person sitter med ett kylpack på huvudet.

Sju personer skadades – tre fick föras till sjukhus

När flyget sedan landade fick flera skadade ses över av en flygplatsläkare. Totalt ska sju personer ha skadats varav fyra av dem, en passagerare och tre flygvärdinnor, fick remitteras till sjukhus.

ANNONS

Flygvärdinnorna har kunnat lämna sjukhuset, uppgav flygbolaget på måndagen. Men de hade inga uppgifter om passageraren som remitterats.

"Vår omedelbara prioritering är att fortsätta ta hand om våra passagerare och besättning som drabbats av denna turbulens-incident, och vi tackar Sydney Airport och deras första hjälpen-tjänstemän för deras snabba hjälp," sade flygbolaget i ett uttalande enligt AP.

Men åtminstone en passagerare har uttryckt till AP att hon fortfarande känt sig upprörd och känslomässig efter händelsen.

– Jag har inte hört från flygbolaget alls även om båda mina barn som var på flyget fick lindriga skador, sa en annan passagerare till AP på måndagen.

Hon befann sig på en utlandsresa tillsammans med sina två barn, en resa som var deras första. I ett sms skrev hon att det var svårt att "se sina barn kastas runt i flygkabinen" och att inte kunna få dem att känna sig trygga.

LÄS MER:Kvinna födde på flygplanstoalett – visste inte att hon var gravid

LÄS MER:36 personer skadade efter turbulens på flygplan

LÄS MER:Pilotparet dog i olika flygkrascher – med 16 års mellanrum

ANNONS