32-åring som misstänks ha kidnappat Filippa misstänks för mord

Den 32-åriga mannen som gripits för kidnappningen av en 13-årig flicka i Danmark misstänks även för mordet på Emilie Meng 2016, rapporterar danska DR.

ANNONS
|

13-åriga Filippa försvann lördagen den 15 april när hon var ute och delade ut tidningar i Kirkerup i Danmark. Hon hade strax innan meddelat sin familj att hon var på väg hem, men när hon aldrig dök upp blev familjen orolig.

En stor sökinsats drog igång på lördagen och dagen därpå, den 16 april, kunde den danska polisen meddela att man hittat Filippa vid liv. Samtidigt greps en 32-årig man som misstänktes varit den som fört bort 13-åriga Filippa.

Mannen har suttit häktad sedan den dess och har misstänkts för frihetsberövande, flera fall av våldtäkt och hot om våld. Han har delvis erkänt till anklagelserna.

ANNONS

Nu meddelar den danska polisen att han även är misstänkt för frihetsberövande, våldtäkt och mord på Emilie Meng, en 17-årig flicka som försvann år 2016 och som senare hittades död.

17-åring försvann år 2016 – hittades död i sjö

Emilie Meng försvann under natten till den 10 juli år 2016 från Korsør i Danmark. Hon hade varit ute med sina vänner och var på väg hem vid fyra på morgonen.

Dagen därpå inleddes en massiv sökinsats och hela Danmark höll andan medan man hoppades att den unga flickan skulle hittas igen.

Emilie Mengs kropp hittades i en sjö på julafton samma år.

I samband med utredningen av fallet efterlyste polisen en bil som man misstänkte kunde ha kopplingar till förövaren, skriver DR. För några dagar sedan uppgav danska BT att polisen tagit en bil i beslag från Slovakien, som tidigare ska tillhört den 32-åriga mannen.

Så kunde polisen hitta Filippa

Den intensiva sökinsatsen efter den 13-åriga flickan pågick i närmare 27 timmar.

Den lilla byn Kirkerup ligger långt ut på landsbygden, där husen ligger glest. Längs den två kilometer långa vägen där polisen hittade Filippas saker finns bara ett fåtal hus.

Innan Filippas föräldrar larmade polisen hade de själva gett sig ut för att leta efter henne. Efter några timmar fick de syn på några saker som låg längs med vägkanten i byn. Det visade sig vara Filippas cykel, mobiltelefon och väska.

ANNONS

Familjen anmälde Filippa som försvunnen och en stor sökinsats inleddes. Den danska polisen tog det på största allvar och letade med både hundar och helikopter.

De uppmanade även allmänheten om att se över all den privata videoövervakningen som de hade. Under tiden sökinsatsen pågick fick polisen in omkring 600 tips samt bildmaterial från bilar som hade kört längs vägen.

Enligt danska TV2 ska en bil, som stod parkerad på gatan där Filippas saker hittades, ha börjat spela in en timme innan hon försvann. Bilägaren lämnade in materialet till polisen.

Efter det att Filippa hittades uttalade sig hennes mamma till danska Ekstra Bladet och sa att familjen satt allt annat på paus för att kunna vara med Filippa, som enligt mamman var svårt medtagen.

– Jag har inga ord för vad Filippa har blivit utsatt för. Bara ett monster kan göra så mot ett barn, säger hon till tidningen.

– Vi är med Filippa så mycket vi bara kan och hon får all vård hon kan få. Jag gråter tillsammans med henne.

LÄS MER:Så kunde 13-åriga Filippa hittas

LÄS MER:Filippas mamma: ”Bara ett monster kan göra så mot ett barn”

LÄS MER:32-åringen misstänks ha utsatt 13-åriga Filippa för sexualbrott

ANNONS