Ett flerfamiljshus har attackerats i centrala Beirut.
Ett flerfamiljshus har attackerats i centrala Beirut under de tidiga morgontimmarna på måndagen. Bild: Bilal Hussein/AP/TT

Attack mot lägenhetshus i centrala Beirut – tre ledare dödade

Ett flerfamiljshus har attackerats i centrala Beirut. Den militanta palestinska vänstergruppen PFLP uppger att tre av dess medlemmar dödats, rapporterar Reuters.
Hamas uppger att deras ledare i Libanon dödats i en separat attack i libanesiska Tyre.

ANNONS
|

Under de tidiga morgontimmarna på måndagen utförde Israel en attack mot ett lägenhetshus i centrala Beirut.

Det är den första attacken på ett så centralt läge i den libanesiska huvudstaden sedan den senaste tidens stridigheter.

Videor visar ambulanser på platsen och attacken ser ut att ha riktats mot en lägenhet i höghuset. En libanesisk säkerhetskälla uppger för AFP att det rör sig om en israelisk drönarattack.

Det vore första gången som Israel genomför en attack så centralt i Beirut sedan den senaste tidens stridigheter bröt ut. Israel har ännu inte kommenterat händelsen.

De dödades i attacken

Enligt säkerhetskällan ska attacken ha riktats mot en lägenhet som tillhört al-Jamaa al-Islamiyya, en sunnirörelse med nära band till Hamas.

ANNONS

Senare under natten uppgav den terrorstämplade palestinska vänstergerillan Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) att tre av dess medlemmar dödats i attacken.

Israel har under natten till måndag fortsatt attackerna mot områden i Bekaadalen öster om Beirut, uppger den israeliska militären (IDF). Ett dussintal avfyringsramper samt vapenlager attackerades, enligt ett uttalande. Även i södra Libanon har attackerna mot Hizbollah fortsatt under natten, enligt IDF.

På måndagsmorgonen rapporterade Reuters att Hamas ledare i Libanon, Fateh Sherif Abu el-Amin, dödades i en separat attack i Tyre, som ligger i sydvästra Libanon.

Många döda i Libanon och i Gaza

Under söndagen dödades fler än 100 personer i israeliska attacker runt om i landet, enligt Libanons hälsodepartement.

Också i Gaza rasar kriget vidare. Israels militär uppgav strax efter midnatt att en skolbyggnad i norra Gaza attackerats. Enligt IDF hade Hamas en militär ledningscentral i byggnaden.

Texten uppdateras

LÄS MER:Experten: Närmast omöjligt att knäcka Hizbollah

LÄS MER:Hizbollahledarens död: Detta vet vi

LÄS MER:Civila på flykt från Beirut efter attackerna

ANNONS