Boll rullade in i grannes trädgård – sexåring och föräldrar sköts i USA

En sexårig flicka och hennes föräldrar blev skjutna av sin granne efter att flickans boll rullat in i grannens trädgård. Det är den fjärde allvarliga och uppmärksammade skjutningen som inträffat i USA den senaste veckan.

ANNONS
|

På torsdagen var den sexåriga flickan från Gaston County, North Carolina, ute och lekte tillsammans med några andra barn. Några av dem lekte med en basketboll, när bollen plötsligt rullade in i grannens trädgård.

Den 24-åriga grannen verkade ha blivit störd av detta och enligt CNN gick han då ut från sitt hus och ”skällde ut” barnen. Det ska ha fått ett av barnens föräldrar att gå över till huset och bett 24-åringen att inte svära åt barnen och att ta alla eventuella problem med de vuxna i stället.

Men mannen verkade inte se på detta med blida ögon, då han kort efter det kom ut på gatan med en pistol och började avlossa flera skott.

ANNONS

– Jag hörde ”pow, pow, pow, pow” och trodde att det var fyrverkerier, säger den 6-åriga flickans mamma till NBC News.

Sköt mot hela familjen – flydde till Florida

Den 24-åriga mannen avlossade flera skott, varav ett av dem träffade den 6-åriga flickans kind. Ett fragment från kulan fastnade i kinden och fick avlägsnas på sjukhus.

Skott ska även ha avlossats mot flickans mamma och en kula uppges ha snuddat vid henne. Flickans pappa, som ska ha sprungit fram för att skydda sin dotter, träffades i ryggen av en kula och blev allvarligt skadad. Han vårdas fortfarande på sjukhus för bland annat en punkterad lunga.

– Jag kunde inte ta mig in i huset i tid... Så han sköt min pappa i ryggen, säger sexåringen till WBTV.

Den 24-åriga mannen ska även ha skjutit mot ytterligare en person, men som inte träffades.

Därefter flydde han både från platsen och från delstaten. Mannen ska ha kört hela vägen från North Carolina till Tampa, Florida – en tur som tar minst nio timmar med bil – innan han överlämnade sig själv till myndigheterna.

Enligt CNN ska mannen ha åtalats tidigare för misshandel och kidnappning efter att han attackerat sin flickvän med en slägga och hållit henne inlåst i sin lägenhet i över två timmar.

ANNONS

Fjärde uppmärksammade händelsen på en vecka

Bara den senaste veckan har ytterligare tre andra allvarliga skjutincidenter som involverat unga människor inträffat.

Skjutningar är vanligt förekommande i USA, enligt anti-vapenorganisationen Brady faller runt 300 personer offer för vapenvåld varje dag. Men det som gjort att dessa fall fått så pass mycket medieuppmärksamhet är att de inträffat på grund av vardagliga misstag.

Den 13 april skulle en 16-årig pojke från Missouri gå och hämta sina två tvillingbröder, men råkade ringa på dörren till fel hus. Han blev då skjuten två gånger, varav ett av skotten träffade pojkens huvud, av en 84-årig man.

Mannen har gripits och åtalats för grov misshandel men nekar till brott.

Två dagar senare, den 15 april, sköts en 20-årig kvinna ihjäl efter att hon och hennes kompisar kört till fel hus. När de kört upp på garageuppfarten till huset i New York insåg de att de var vid fel ställe och började vända bilen.

Men då kom den 65-åriga husägaren och avfyrade ett skjutvapen mot bilen. Den 20-åriga kvinnan träffades och dog till följd av skottet. Även bilen ska ha träffats av en kula.

Den 65-åriga mannen har häktats misstänkt för dråp.

I tisdags, den 18 april, blev två tonåringar skjutna efter att en av dem hoppat in i fel bil av misstag.

ANNONS

Kompisgänget var på väg hem från sin cheerleading-träning och en av dem, en 18-årig tjej, skulle hämta upp sin bil från en parkeringsplats. Hon trodde att hon öppnade bildörren till sin bil, men i själva verket var det en som liknade hennes bil.

När hon öppnade bildörren såg hon en man sitta på passagerarsätet och blev rädd, vilket fick henne att springa tillbaka till kompisens bil. Den 25-åriga mannen gick då fram till bilen och avfyrade skott in genom rutan.

Den 18-åriga kvinnan som hoppat ut för att gå till sin bil drabbades av lättare skador och kunde få hjälp på plats av räddningspersonal som snart kallades till platsen.

Men en av de andra tjejerna i bilen träffades i benet och i ryggen och fick allvarliga skador. Hon fick senare föras med ambulanshelikopter till ett närliggande sjukhus.

Den 25-åriga mannen greps av polisen och är misstänkt för ”dödligt beteende”, ett brott som motsvarar ungefär grovt vållande till kroppsskada och som är ett straff som kan ge fängelse i USA.

LÄS MER:Två tonåringar skjutna i USA – hoppade in i fel bil av misstag

LÄS MER:Kvinna ihjälskjuten i New York – körde upp på fel uppfart

LÄS MER:Amerikansk 16-åring ringde på fel dörr – sköts i huvudet

ANNONS