En 20-årig kvinna har skjutits ihjäl för att hon kört upp på fel garageuppfart. Jeffrey Murphy, sheriffen för Washington County, säger att det inte fanns någon anledning för husägaren att känna sig hotad.
En 20-årig kvinna har skjutits ihjäl för att hon kört upp på fel garageuppfart. Jeffrey Murphy, sheriffen för Washington County, säger att det inte fanns någon anledning för husägaren att känna sig hotad. Bild: Washington County Sheriff’s Office

Kvinna ihjälskjuten i New York – körde upp på fel uppfart

I helgen blev en 20-årig amerikansk kvinna ihjälskjuten när hon och hennes kompisar råkade köra upp på fel garageuppfart. Mannen har nu gripits misstänkt för dråp.

ANNONS
|

Det var på lördagen som den 20-åriga kvinnan var på väg med sitt kompisgäng för att träffa en gemensam vän i Hebron, New York. De trodde först att de kommit till rätt hus men insåg på garageuppfarten att så inte var fallet och höll på att vända för att köra därifrån.

Då kom den 65-åriga husägaren ut och avfyrade ett skjutvapen mot bilen. Den 20-åriga kvinnan träffades och dog till följd av skottet. Även bilen ska ha träffats av en kula.

– Det är ett väldigt lantligt område med grusvägar. Det är lätt att gå vilse. De körde uppför den här uppfarten under bara en kort period, insåg sitt misstag och skulle ge sig iväg, när husägaren kom ut och avlossade två skott, säger Jeffrey Murphy, sheriffen för Washington County, vid en presskonferens enligt CNN.

ANNONS

På grund av den dåliga mobiltäckningen i området var gruppen tvungen att köra därifrån och leta efter täckning tills det att de kunde ringa efter hjälp. Räddningspersonalen dödförklarade senare den 20-åriga kvinnan på platsen.

Sheriffen: Fanns ingen hotbild

Poliser uppger att husägaren ska ha varit ”osamarbetsvillig” när de kommit till platsen och uppger att mannen "vägrat att lämna sin bostad för att prata med polisen."

Ingen av de fyra som satt i bilen ska ha lämnat fordonet och de interagerade inte heller med husägaren innan skottet avlossades, uppger sheriffen.

– Det fanns uppenbarligen inget hot från någon i bilen. Det fanns ingen anledning för husägaren att känna sig hotad, säger Jeffrey Murphy till CNN.

Den 65-åriga mannen har nu häktats misstänkt för dråp.

16-åring ringde på fel dörr – sköts i huvudet

Bara några dagar innan 20-åringen sköts ihjäl blev en 16-årig pojke skjuten när han ringde på fel hus i delstaten Missouri.

Det var på torsdagen förra veckan som tonåringen var på väg till ett hus i Kansas City, Missouri för att hämta upp sina tvillingbröder. Men den unga mannen hade fått fel adress och råkade gå till ett hus som låg på gatan bredvid.

När han ringde på dörren blev han skjuten av husägaren. Familjens advokat Ben Crump uppger enligt CBS News att han sköts två gånger: först i huvudet, sedan ytterligare en gång när han låg på marken.

ANNONS

Enligt familjens uppgifter till advokaten ska den misstänkta husägaren ha varit vit, medan tonåringen var svart.

– Det är ofrånkomligt att inte uppmärksamma rasdynamiken som fanns, säger Ben Crump enligt ABC News.

Händelsen har även fått flera demonstranter att ta till gatorna med slagord som ”att ringa på en dörrklocka är inte ett brott” och ”svarta liv är viktiga”.

Polismyndigheten har även fått frågan om huruvida skjutningen kan ha varit rasistiskt motiverad.

– Enligt den information som vi har nu, så säger den inte att det var rasistiskt motiverat. Det är fortfarande en aktiv utredning. Men som polischef känner jag igen raskomponenterna i det här fallet, säger Stacey Graves, chef vid Kansas City-polisen.

Husägaren, en 84-årig man, har nu gripits och åtalats för grov misshandel, rapporterar Reuters. Om han döms som skyldig till brottet kan mannen få livstid i fängelse.

LÄS MER:Amerikansk 16-åring ringde på fel dörr – sköts i huvudet

LÄS MER:Man låg döende på sjukhus – sköts ihjäl av hustru

LÄS MER:14-årig flicka sköts i huvudet av pojkvän för att hon ville göra slut

ANNONS