Arkivbild på en sandtigerhaj. Efter att flera personer attackerats i vattnet utanför New York skickade myndigheterna ut drönare där de kunde se hur misstänkta sandtigerhajar simmade omkring.
Arkivbild på en sandtigerhaj. Efter att flera personer attackerats i vattnet utanför New York skickade myndigheterna ut drönare där de kunde se hur misstänkta sandtigerhajar simmade omkring. Bild: Dimitri Messinis

Flera misstänkta hajattacker i New York

På bara två dagar den här veckan har fyra personer utsatts för misstänkta hajattacker utanför New York. Samtliga personer överlevde attackerna.

ANNONS
|

Utanför New Yorks kust har flera personer rapporterat in att de sett hajar röra sig i vattnet. Fem personer har även överlevt attacker under måndagen och tisdagen, rapporterar NBC News.

På måndagskvällen blev en 15-årig pojke biten av en haj medan han surfade. Hajen bet honom i hälen och på hans tår, men de ”förblev intakta” och pojken fördes till sjukhus med icke-livshotande skador.

Misstänkta sandtigerhajar fångades på bild

Samma dag fick en 15-årig flicka ”stickskador” efter att hon badat på en plats inte särskilt långt från där pojken attackerades.

Hennes skador kunde behandlas på plats av ambulanspersonal och hon behövde inte uppsöka sjukhusvård.

ANNONS

Myndigheterna skickade ut drönare för att se om de kunde lokalisera orsaken bakom hennes skador. Klockan åtta på tisdagsmorgonen fångade drönarna bilder på flera hajar som rörde sig i vattnet utanför Long Island.

Enligt tjänstemän som gått igenom materialet rörde det sig troligtvis som sandtigerhajar, som blir runt 2,2 meter men som i sällsynta fall kan bli uppemot det dubbla. Sandtigerhajen är inte en särskilt skygg haj, men den angriper sällan människor – oftast bara om den är uppretad eller känner sig hotad.

Två personer attackerades på tisdagen

Runt klockan 13.50 på tisdagen blev en 47-årig man biten i sitt knä medan han vadade i vattnet utanför Long Island. Han såg inte vad som attackerade honom, men polisen har sagt att skärsåren på knäet tyder på ett ”bett från ett större marint djur”.

Mannen fick föras till sjukhus med icke-livshotande skador, varpå myndigheterna började uppmana besökare att undvika vattnet.

Bara några minuter efter att den 47-årige mannen attackerats utanför Long Island, blev en annan 49-årig man biten i närheten av var de två tonåringarna attackerades.

En haj bet honom i ena handen och han fick föras till sjukhus.

LÄS MER:Virala videon: Trut sväljer hel ekorre

LÄS MER:Zebra höll på att bita av mans arm – fick skjutas av polis

LÄS MER:Man letade efter frisbees i alligatorfylld sjö – dog

ANNONS