Arkivbild. En 72-årig man i USA förlorade nästan sin arm efter att han attackerades av sin zebra. Zebran på bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild. En 72-årig man i USA förlorade nästan sin arm efter att han attackerades av sin zebra. Zebran på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Llazar Semini

Zebra höll på att bita av mans arm – fick skjutas av polis

En zebra har fått skjutas ihjäl av polis i USA efter att den attackerat och nästan bitit av sin ägares arm. Mannen kommer troligtvis att få behålla resten av sina zebror.

ANNONS
|

Polisen i Ohio fick i helgen in samtal av det lite märkligare slaget, nämligen en man som sa att han attackerats av sin zebra, rapporterar ABC News.

När polis och räddningstjänst kom till den 72-åriga mannens gård hittade de honom liggandes på marken i en inhägnad, omgiven av en flock zebror. Polisen körde in i inhägnaden och försökte få distans mellan mannen och flocken med hjälp av sin bil, men enligt polisrapporten ska en stor zebrahane ha närmast sig och ”agerat mycket fientligt”.

Med hjälp av lufthorn och sirener lyckades de skrämma bort den aggressiva zebran tillräckligt länge för att få ut mannen. Han fick en tourniquet, ett slags förband som lindas hårt om en kroppsdel för att förhindra förblödning, om armen och lastades i ambulans.

ANNONS

Fortsatte uppträda aggressivt – fick skjutas

Enligt polisrapporten ska zebran ha fortsatt att uppträda aggressivt, och när den återigen närmade sig polisen fattade de beslutet att skjuta den.

”Zebran saktade inte ner utan fortsatte att komma mot mig”, skriver polisen i sin rapport och säger att han försökt skrika för att skrämma den, rapporterar CNN.

De tror att zebrahanen uppträtt så pass aggressivt då den försökt skydda flocken med honor som fanns i inhägnaden.

Mannen som skadades är kvar på sjukhus, men hans tillstånd är stabilt och han verkar inte behöva amputera armen. Enligt WSYX-TV kommer mannen sannolikt att få behålla de andra zebrorna.

Zebror är inte listade som vilda eller farliga djur i Ohio, vilket innebär att de kan ägas som husdjur.

LÄS MER:Babianer fick stenar att falla på vandrare – bröt deras ben

LÄS MER:Berusat gäng tog med ko på tågresan

LÄS MER:Stympade katter hittade spridda över stad i Japan

ANNONS