En 23-årig kvinna från München misstänks ha mördat en annan 23-åring som var lik henne, för att kunna fejka sin egen död.
En 23-årig kvinna från München misstänks ha mördat en annan 23-åring som var lik henne, för att kunna fejka sin egen död. Bild: Michael Probst

Kvinna misstänks ha mördat sin ”dubbelgångare” för att fejka sin död

En 23-årig kvinna i Tyskland misstänks ha letat upp och mördat en kvinna som var lik henne för att kunna fejka sin egen död. Hon och hennes vän, som misstänks för att ha hjälpt kvinnan begå mordet, ställs nu inför rätta, rapporterar The Guardian.

ANNONS
|

Det var i slutet av augusti förra året som den tyska polisen hittade en död kropp i en bil i staden Ingolstadt.

Först trodde de att kroppen tillhörde en 23-årig kvinna från München som arbetade som kosmetolog. Till och med kvinnans anhöriga trodde att det var deras dotter när de kom för att identifiera kroppen.

Men i samband med en obduktion uppstod en del frågetecken om huruvida kvinnans identitet faktiskt stämde.

Det skulle visa sig att det inte alls var 23-åringen från München som de hittat död i bilen, utan en annan 23-årig kvinna som bodde i det närliggande området Baden-Württemberg.

ANNONS

Enligt den tyska polisen är de två kvinnorna ”otroligt lika”, vilket har fått tyska medier att kalla händelsen för ”dubbelgångarmordet”.

Ska ha letat efter dubbelgångare på Instagram

Den 23-åriga kvinnan från München anhölls misstänkt för mordet på den unga kvinnan redan i augusti förra året. En man i samma ålder greps också misstänkt för att ha hjälpt henne att begå mordet.

Sedan dess har den tyska polisen varit tystlåten och inte velat spekulera om vad som motiverat mordet – fram tills nu.

– Våra undersökningar har lett oss att anta att den anklagade ville gömma sig på grund av en familjekonflikt och därför försökt att förfalska sin egen död, säger åklagaren Veronika Grieser vid Ingolstadts åklagarmyndighet, enligt The Guardian.

Den misstänkta 23-åringen ska ha använt sig av Instagram för att försöka få kontakt med flera olika kvinnor som liknade henne. Hon använde sig av falska konton och försökte stämma träffar med kvinnorna, men lyckades inte.

Till sist fick hon det 23-åriga offret att bli intresserad av ett erbjudande om en skönhetsbehandling och de stämde träff.

Den misstänkta 23-åringen ska, tillsammans med sin kompis, ha hämtat offret från hennes lägenhet. Duon förde den 23-åriga kvinnan till ett skogsområde och lyckades lura ut henne ur bilen innan de knivhögg henne till döds.

ANNONS

– Brottsvapnet har inte hittats, men bevisen är överväldigande, säger en polistalesperson, Andreas Aichele, till den tyska tidningen Bild.

– Offret dödades med över 50 knivhugg. Ansiktet var helt vanställt.

Enligt åklagaren ska duon ha placerat offret i baksätet på den misstänkta 23-åringens bil innan de kört och parkerat den i ett bostadsområde. Bilen och kroppen upptäcktes av den misstänkta 23-åringens föräldrar strax före midnatt, vilket fick dem att tro att det var deras dotter.

Om de två brottsmisstänkta döms riskerar de att få livstid i fängelse.

LÄS MER:Skar ut fostret på sin gravida kompis – får dödsstraff

LÄS MER:Man låg döende på sjukhus – sköts ihjäl av hustru

LÄS MER:Flicka hittad i cementblock som mamma använde som sängbord

ANNONS