Arkivbild. En kvinna står åtalad för mord efter att hon skjutit ihjäl sin make på ett sjukhus i Florida.
Arkivbild. En kvinna står åtalad för mord efter att hon skjutit ihjäl sin make på ett sjukhus i Florida. Bild: Bertil Ericson / TT

Man låg döende på sjukhus – sköts ihjäl av hustru

När den 77-åriga mannens dödliga sjukdom blev värre ville han att hans hustru skulle avsluta hans liv. Det gjorde hon, genom att skjuta ihjäl honom i hans sjukhussäng.

ANNONS
|

En 76-årig kvinna från Florida anklagas för mord efter att hon skjutit ihjäl sin 77-åriga make inne på ett sjukhus, rapporterar AP.

Efter att kvinnan skjutit mannen i sin sjukhussäng, barrikaderade hon sig inne i hans rum på sjukhuset och vägrade komma ut. Polisens insatsstyrka kallades in och fick efter fyra timmar kasta in en distraktionsgranat i rummet, som utlöser en bländande blixt och ett öronbedövande ljud.

De sköt även kvinnan med ett icke-dödligt vapen, som avfyrar skott med bönpåsar, innan hon kunde gripas.

Ingick självmordspakt – kunde inte skjuta sig själv

Till polisen förklarar hon att paret hade ingått en självmordspakt, men att hon inte klarat av att skjuta sig själv.

ANNONS

– Eftersom hennes man var dödligt sjuk, så ska de tydligen haft ett samtal om det. De planerade faktiskt för ungefär tre veckor sedan att om hans hälsa skulle försämras så ville han att hon skulle avsluta hans liv, säger polischefen Jakari E. Young under en presskonferens, rapporterar The Mirror.

– Tanken var att han skulle göra det, men han var inte tillräckligt stark så hon var tvungen att utföra det åt honom.

I samband med skottlossningen fick en del av sjukhuset evakueras. Personalen, däribland läkare och sjuksköterskor, sökte skydd genom att låsa in sig i garderober och patientrum under timmarna som händelseförloppet pågick.

Polisen säger att kvinnan inte hotade att skjuta någon annan, men hon la inte heller undan sin pistol när poliserna bad henne att ge upp. Hon ska även ha riktat pistolen mot dörren medan hon pratade med poliserna som stod utanför den, rapporterar Daytona Beach News Journal.

På grund av det misstänks hon även för två fall av ”aggressivt övergrepp med ett dödligt vapen med avsikt att döda”, utöver den ursprungliga mordanklagelsen, rapporterar AP.

LÄS MER:Man blev slagen av polis – tvingas amputera testikel

LÄS MER:Kvinna blev sexuellt utnyttjad – förövare får rätt att bo i hennes hus

LÄS MER:14-årig flicka sköts i huvudet av pojkvän för att hon ville göra slut

ANNONS