En 28-årig man, som arbetade som polis, låtsades vara en tonåring på nätet för att få kontakt med en 15-årig flicka. Han misstänks ha kidnappat henne, mördat hennes familj och bränt ner hennes hus.
En 28-årig man, som arbetade som polis, låtsades vara en tonåring på nätet för att få kontakt med en 15-årig flicka. Han misstänks ha kidnappat henne, mördat hennes familj och bränt ner hennes hus. Bild: Will Lester

Man låtsades vara tonåring på nätet – mördade flickas familj

En 15-årig flicka i USA trodde att hon lärt känna en kompis i samma ålder på nätet. Men i själva verket var det en 28-årig man. Dagen efter thanksgiving körde han till hennes hus, mördade hennes familj och kidnappade flickan.

ANNONS
|

En 28-årig amerikansk man misstänks ha mördat en familj i Kalifornien och ha kidnappat en 15-årig flicka, vilket ABC News rapporterar.

Mannen, som bodde i delstaten Virginia, ska ha låtsats varit en tonårsflicka på nätet och på så sätt lärt känna den 15-åriga flickan. Dagen efter den amerikanska högtiden thanksgiving ska mannen ha kört till Kalifornien för att träffa flickan.

Enligt ABC News parkerade han sin bil på grannens uppfart och gick till flickans hus varpå han dödade flickans mamma och morföräldrar och tände eld på huset. Det är i nuläget oklart huruvida familjemedlemmarna dog innan eller på grund av branden.

ANNONS

Den 28-åriga mannen ska sedan ha tagit med sig den 15-åriga flickan i sin bil och kört därifrån.

Några timmar senare lyckades polisen spåra dem och en biljakt inleddes. 28-åringen ska ha avfyrat flera skott mot polisens bilar och helikopter, innan han tappat kontrollen över bilen och kört av vägen. Mannen sköts sedan ihjäl av polisen på plats.

15-åringen räddades från platsen och uppges inte ha skadats fysiskt av händelsen.

Arbetade som polis: ”Chockerande”

Den 28-åriga mannen ska även ha arbetat som polis fram tills händelsen. Han ska ha blivit klar med sin polisutbildning under 2021 och då blivit anställd av Virginias delstatspolis. I slutet av oktober 2022 sade han upp sig hos delstatspolisen och blev i stället anställd på sheriffkontoret i Washington county.

"Tidigare arbetsgivare och Virginia delstatspolis kontaktades under rekryteringsarbetet, men inga tidigare problem, tillrättavisningar eller interna utredningar ska ha framkommit" uppger sheriffkontoret i Washington County i ett uttalande enligt 6ABC.

Sheriffen Blake Andis har uttalat sig om händelsen och fördömt mannens handlingar.

"Det är chockerande och sorgligt för hela det brottsbekämpande samfundet att en så ond och elak person lyckats infiltrera brottsbekämpande myndigheter samtidigt som han dolt sin sanna identitet som en online-förövare och mördare”, säger Blake Andis enligt 6ABC.

ANNONS

LÄS MER:Skar ut fostret på sin gravida kompis – får dödsstraff

LÄS MER:Man doppade sin penis i vattenflaska – gav kvinna könssjukdom

LÄS MER:Kompisar brände upp kvinnas kropp för att slippa droganklagelser

ANNONS