Mexikos president delar ”bevis” på att mytologiska väsen finns

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har delat en bild på sina sociala medier som han menar är bevis på att mytologiska väsen existerar. Han påstår att bilden togs för tre dagar sedan, men i själva verket har den publicerats på internet långt innan det.

ANNONS
|

Högt uppe i ett träd sitter det en varelse. Den har långt vitt hår och kritvita ögon som plirar ner på fotografen. Bilden är svartvit, mörk och suddig – men enligt Mexikos president Andrés Manuel López Obrador är det glasklart.

Bilden är ett bevis på att mytiska väsen finns i verkligheten.

López Obrador har delat bilden på den läskiga varelsen i ett inlägg på Twitter. Det vad han menar syns på bilden är en alux, en sorts ande som förekommer i Mayafolkets mytologi.

I inlägget skriver presidenten att bilden togs tre dagar tidigare av ”en ingenjör”, som inte nämns vid namn, när hen arbetade på ett järnvägsspår.

ANNONS

”Allting är mystiskt”, avslutar López Obrador sitt inlägg med att skriva.

Men i själva verket har bilden delats långt mycket tidigare än så.

I början på februari år 2021 skrev bland annat tidningen El siglo de durango om att folk på sociala medier börjat dela bilder på vad de påstod var en häxa i nordöstra Mexiko. Bilden på ”häxan” är samma bild som den mexikanska presidenten delade.

Enligt en användare på Twitter är bilderna tagna av en person vid namn Juan Pacheco, men GP har inte kunnat verifiera vem som faktiskt tagit eller skapat bilden.

Den mexikanska presidentens inlägg på Twitter har fått mängder av kommentarer, som är allt från skämtsamma till kritiserande. López Obrador har inte kommenterat händelsen vidare.

LÄS MER:Familjens uppmaning: Benåda häxorna postumt

LÄS MER:15 skolelever fick söka vård efter Tiktok-utmaning

LÄS MER:Så förklarades norrskenet förr i folkloren

ANNONS