En skadad byggnad i centrala Beirut, efter att ha träffats av en israelisk attack.
En skadad byggnad i centrala Beirut, efter att ha träffats av en israelisk attack. Bild: Hussein Malla

Nya attacker mot Beirut – stor explosion i centrum

En ”massiv” explosion har inträffat i Beirut, rapporterar Reuters.
The Guardian rapporterar i sin tur att det är en sjukvårdscenter kopplat till Hizbollah som har träffats i stadens centrum, och sex personer har hittills bekräftats döda.

ANNONS
|

Israels militär, IDF, bekräftade via ett meddelande på Telegram att man utfört attacker mot vad man kallar Hizbollah-kopplade mål i Beirut.

Fem explosioner ska ha inträffat i den södra förorten Dahieh. En mycket kraftig explosion ska också ha inträffat i centrala Beirut, och enligt The Guardians korrespondent på plats är det ett sjukvårdscenter kopplat till Hizbollah som träffats.

I ännu overifierade bilder och filmer som spridits på sociala medier syns hur byggnaden är kraftigt skadad, samt att en brand härjar inuti.

Reuters rapporterar, med hänvisning till libanesiska tjänstepersoner, att minst sex personer har bekräftats döda. Ytterligare sju ska vara skadade.

ANNONS

Flera flyglarm i Israel

Också i natt har flyglarm aktiverats på flera håll i Israel. Det uppger den israeliska militären, IDF, på Telegram.

Enligt IDF har flyglarmen aktiverats i Hanita, norra Golanhöjderna och västra Galileen i norr. I Bat Yam i centrala Israel har flyglarmen också ljudit.

IDF uppger även att man skjutit ner någon form av ”misstänkt luftmål” över vattnet utanför Tel Aviv. BBC rapporterar i sin tur att ”höga smällar” hörts både där och längre norrut, längs kusten.

LÄS MER:Israel: Flygbaser träffades i Iranattack

LÄS MER:Beskedet: Sverige evakuerar inte från Libanon

LÄS MER:Netanyahu: Vi är mitt i ett hårt krig

ANNONS