Människor samlas i ett område i Saida i Libanon efter en misstänkt explosion. På onsdagen inträffade en ny våg av explosioner i landet, en dag efter att tusentals personsökare exploderat som skadat tusentals.
Människor samlas i ett område i Saida i Libanon efter en misstänkt explosion. På onsdagen inträffade en ny våg av explosioner i landet, en dag efter att tusentals personsökare exploderat som skadat tusentals. Bild: MAHMOUD ZAYYAT

Nya explosioner i Libanon

På onsdagseftermiddagen har nya explosioner inträffat i Libanon.
Enligt uppgifter är det ”walkie-talkies”, som används av Hizbollah, som exploderat. Hundratals ska ha skadats och det finns uppgifter om flera döda.

ANNONS
|

Nya explosioner har inträffat i Libanon under onsdagen. Enligt vittnen ska explosionerna ha hörts både i Beirut och i flera förorter, rapporterar Reuters.

Det uppges vara handhållna radioapparater, som används av Libanons väpnade grupp Hizbollah, som detonerat på onsdagen.

En säkerhetskälla uppger till Reuters att de handhållna radioapparaterna ska ha köpts av Hizbollah för runt fem månader sedan, ungefär samtidigt som personsökarna köptes.

Över 300 personer skadade – dödstalen stiger

Vid 20-tiden, svensk tid, uppgav det libanesiska hälsoministeriet att 14 personer dött och att över 450 personer skadats, rapporterar The Guardian.

Många av dem uppges ha skador på händerna eller vid magen.

ANNONS

En av sprängningarna ska ha ägt rum nära en begravning, som organiserades av Hizbollah för de som dödats i tisdagens attack.

På sociala medier har videor börjat cirkulera från vad som uppges vara begravningen, som även The Guardian delat. Den visar hur en person faller till marken efter att något exploderar.

Det här har hänt

På tisdagen exploderade tusentals personsändare, som används av den libanesiska väpnade gruppen Hizbollah, i Libanon.

Mellan 2 700 och 2 800 personer ska ha skadats och 12 personer har dött. Uppemot 300 personer ska fortfarande vara kritiskt skadade.

Libanons regering, liksom flera amerikanska medier, har anklagat Israel för att ligga bakom attacken. Israel har inte kommenterat händelserna offentligt.

LÄS MER:Hizbollahs första attack efter explosionerna

LÄS MER:Uppgifter: Israels sökarattack utlöstes i förtid

LÄS MER:Källor: Så kunde personsökarna explodera

ANNONS