Storbritanniens ”skevaste pub” nedbränd

Strax utanför brittiska Birmingham har det fram tills nyligen gått att ta en öl på Storbritanniens ”skevaste pub”. Men byggnaden från 1700-talet har nu förstörts i en brand, som polisen misstänker kan ha varit anlagd.
– Den som riktat in sig på detta älskade landmärke på det här sättet har bråkat med fel pub, säger stadens borgmästare Andy Street, rapporterar Sky News.

ANNONS
|

Efter ett par öl kan det kännas som att väggarna runt en lutar – men på den brittiska puben ”The Crooked House” kunde den känslan frammanas utan rusmedel.

Den anrika puben byggdes redan på 1700-talet, men var från början en bondgård innan den gjordes om till en restaurangverksamhet. Med åren har den unika byggnaden fått sin lutande form på grund av att marken som den står på sjunkit från all kolbrytning i området.

Då byggnaden ändå stått pall har den i folkmun kallats för Storbritanniens ”skevaste” eller ”krokigaste” pub.

Anlagd brand

Men på lördagskvällen den 5 augusti förstördes byggnaden i en brand. En utredning har inletts för att ta reda på vad som orsakat branden, men polisen misstänker att den kan ha varit anlagd. Ingen person har gripits eller delgivits misstanke.

ANNONS

Puben brann ner bara två veckor efter att den sålts till en ny ägare.

Trots att stora delar av byggnaden förstördes av branden så stod fortfarande delar av det skeva huset kvar. Men sen inträffade ytterligare en händelse.

Några dagar efter branden revs resten av byggnaden av misstag. Statsrådet hade bara gett tillåtelse att riva den översta våningen av byggnaden av säkerhetsskäl, men aldrig sagt att det varit nödvändigt att riva hela byggnaden.

Kan återuppbyggas

Nu hoppas både kommunen och lokalbor att puben ska återbyggas, med så mycket originalmaterial som möjligt. På knappt en vecka har en Facebook-grupp lockat till sig över 10 000 medlemmar som stöttar en återuppbyggnad.

– Vi har varit mycket tydliga från det ögonblick som det skeva huset revs utan tillstånd att vi anser att det borde byggas upp igen, sten för sten, och vi är fortfarande laserfokuserade på att det ska hända, säger West Midlands borgmästare Andy Street, enligt Sky news.

Han hade även en hälsning till den som kan ha anlagt branden:

– Den som riktat in sig på detta älskade landmärke på det här sättet har bråkat med fel pub, fel samhälle och fel myndigheter.

LÄS MER:Våldsam brand i skyskrapa i Hongkong

LÄS MER:Eldsprutande drake fattade eld på Disneyland

LÄS MER:18 000 kor döda efter explosion

ANNONS