Tuffa krav i debatt mellan Biden och Trump

Kaoset från 2020 års debatt ska inte upprepas, lovar sändningsbolaget CNN.
Inför tungviktsmötet mellan Joe Biden och Donald Trump i natt har ett antal tuffa regler därför satts, allt för att fokus ska ligga på sakfrågorna inför höstens presidentval.

ANNONS
|

Det blev en historisk pajkastningskväll när nuvarande president Joe Biden och dåvarande president Donald Trump ställdes mot varandra i en tv-sänd debatt för fyra år sedan.

Gliringar och tillmälen kastades från höger och vänster. Exempelvis tog det bara drygt en kvart innan Joe Biden frågade Trump om inte han kunde ”hålla käften”, och båda kandidaterna avbröt den andre om och om igen under anförandena. I efterhand kallades spektaklet bland annat för ”den kanske värsta presidentdebatten i amerikansk historia” av NPR:s Domenico Montanaro.

Mikrofoner stängs av

För att undvika ett nytt haveri har sändningsbolaget CNN valt att ställa ett antal tuffa krav på de båda kandidaterna. Exempelvis får ingen av dem lov att ta med någon form av rekvisita – endast anteckningsblock, penna och en flaska vatten är tillåtet. Vidare tillåts ingen prata med sina rådgivare under pauserna, och för att det inte ska bli ännu ett rekord i antal avbrytningar stängs mikrofonen av för den kandidat som inte har ordet.

ANNONS

Joe Biden har på förhand fått lov att välja vilken sida av scenen han vill stå på, och i utbyte har det bestämts att Trump ska ha sista ordet i debatten, enligt CBS News. För ovanlighetens skull har man valt att inte tillåta åskådare inne i studion.

Debatten sänds av amerikanska CNN och modereras av Jake Tapper och Dana Bash. Den drar i gång klockan 03.00, svensk tid.

LÄS MER:Ödesmatch mellan Trump och Biden i första debatten inför valet i USA

LÄS MER:Delar av Trumps munkavle rivs upp

LÄS MER:Hunter Biden dömdes – vill ha ny rättegång

ANNONS