Ungdomar brutalt mördade i sömnen – ingen gripen

Tidigt på söndagsmorgonen den 13 november hittades fyra ungdomar ihjälhuggna i sitt studentboende i amerikanska Idaho. Trots att polisen fått in mängder av tips har ingen misstänkt kunnat gripas.
Nu har polisen tagit till en ”armé av analytiker” för att kunna gå igenom alla tips.

ANNONS
|

Det har nu gått en månad sedan de fyra ungdomarna hittats ihjälhuggna i sitt studentboende i amerikanska Moscow som ligger i Idaho, nära gränsen till delstaten Washington.

Ungdomarna, som var i tidiga 20-årsåldern, ska ha mördats medan de sov någon gång mellan tre och fyra på natten till den 13 november. Ytterligare två ungdomar ska ha bott i studenthuset, men ska inte ha vaknat av attacken. De två som överlevde hade sina rum på bottenvåningen, medan de som mördades bodde på husets andra och tredje våning.

Polisen tar hjälp av ”armé av analytiker”

Trots att det nu gått fyra veckor sedan ungdomarna mördades har polisen fortfarande inte kunnat gripa någon.

ANNONS

Morden har chockat studentstaden Moscow, med sina drygt 25 800 invånare, och många har engagerat sig för att försöka hitta svar på vem som utfört dådet och varför. Polisen har fått in mängder av tips från allmänheten och går även igenom videor från övervakningskameror runt om i staden.

– Som man kan föreställa sig så finns det timmar, timmar och åter timmar av videomaterial, så det tar lång tid att gå igenom, säger polisen Roger Lanier enligt ABC News.

Det har fått polisen att be om hjälp att söka igenom videorna efter information som kan vara av intresse för polisen.

– Vi har bokstavligen talat en armé av analytiker som kammar igenom materialet som skickats in.

Offrens händer placerades i plastpåsar för att säkra spår

Den 12 december uppgav polisen att de trätt plastpåsar runt offrens händer när de fördes från platsen, då det kan finnas viktiga bevis som gärningpersonens DNA under sina naglar.

– När du har en sådan här attack på nära håll är chansen god att offret skrapar i ansiktet eller armarna på angriparen när de försöker försvara sig, säger Joseph Giacalone, en pensionerad NYPD-sergeant till New York Post.

Men även om polisen hittar spår på offrens händer kommer det dröja innan de får svar på de tester som behöver göras.

ANNONS

LÄS MER:Man låtsades vara tonåring på nätet – mördade flickas familj

LÄS MER:Joseph Augustus Zarelli är ”Boy in the box” – identitet avslöjad efter 65 år

LÄS MER:Skar ut fostret på sin gravida kompis – får dödsstraff

ANNONS