Armand Duplantis vann på 5,82: ”Min kropp är helt slut”

Karsten Warholm drog sig ur och Armand Duplantis hoppade bara 5,82. Duellen på 100 meter tog hårt på de båda superstjärnorna.
– Den jobbigaste tävlingen jag gjort. Jag känner mig så skit och min kropp är helt slut efter igår, säger Duplantis till SVT efter torsdagens stavhoppstävling.

ANNONS
|

Efter duellen på 100 meter strök sig Karsten Warholm från torsdagens lopp på 400 meter häck och även Armand Duplantis kände av onsdagens urladdning som skedde mindre är 24 timmar innan torsdagens Diamons League-tävlingar.

Svensken vann visserligen stavhoppstävlingen men segerhöjden blev bara 5,82 i regnet över Letzigrundstadion i Zürich. När Sam Kendricks rev ut sig på 6,02 och det stod klart att Mondo vunnit tävlingen slutade svensken att hoppa, trots att han hade ett hopp kvar på höjden.

– Den jobbigaste tävlingen jag gjort. Jag känner mig så skit och min kropp är helt slut efter igår. Det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg och det hjälpte inte med dåligt väder, säger Duplantis till SVT.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det var en svår natt. Min kropp kanske var chockad av allting. Formen går ner lite just nu. Jag har en tävling kvar och jag tror jag fixar det, jag har en till bra tävling i kroppen, säger Duplantis som tävlar nästa helg i Diamond League-finalen i Bryssel.

Ångrar inte duellen

Karsten Warholm drog sig ur torsdagens tävling på grund av en skadekänning efter duellen mot Duplantis men trots det säger norrmannen att det var värt det.

– Jag hoppas att det är bra med honom. Han smsade mig och sa att det fortfarande var värt det, det var skönt att höra. Vi gjorde en bra grej.

Armand Duplantis säger samma sak – att det var värt det.

– Men jag är ingen 100 meterssprinter. Jag ska bara köra stavhopp framöver.

Armand Duplantis vann onsdagens sprintduell på tiden 10,37, en tiondel före Karsten Warholm.

LÄS MER:Efter duellen mot Duplantis – Karsten Warholm drog sig ur

LÄS MER:Armand Duplantis vinner duellen mot Karsten Warholm

LÄS MER:Reaktionerna efter Duplantis seger mot Warholm

LÄS MER:Duplantis vs Warholm blev en feberdröm

ANNONS