Efter duellen mot Duplantis – Karsten Warholm drog sig ur

En norsk världsmästare som tävlar i svensk dräkt.
Det skulle blivit verklighet i Zürich på torsdagskvällen men Karsten Warholm strök sig från tävlingen.
Han dök dock upp i den blågula dräkten.
– Jag hade hoppats att jag skulle få springa i den, säger han till SVT.

ANNONS
|

Armand Duplantis besegrade världsrekordhållaren på 400 meter häck Karsten Warholm i en duell på 100 meter under onsdagskvällen. För norrmannen Warholm betydde förlusten inte bara ett nederlag på 100 meter, det betydde också att han skulle tävla i en Sverigedräkt i torsdagens Diamond League-tävlingen i Zürich.

– Jag vet inte om jag kommer att kunna resa hem till Norge, sa Warholm till SVT efter att ha tagit emot den svenska dräkten från Duplantis.

– Det blir nog svenskt rekord på 400 meter häck, sa Warholms tränare Leif Olav Alnes till NRK.

När det var dags för 400 meter häck på Letzigrundstadion på torsdagen var det dock utan Karsten Warholm. Kort före loppet ströks han från startlistan.

ANNONS

Experten: ”Roligt igår men...”

Anledningen var en skadekänning i baksida lår.

– Jag hade hoppats att jag skulle få springa i den (svenska dräkten) och kanske göra de snabbaste 400 meter häck i en svensk dräkt. Men jag fick en liten känning igår och det var en för stor risk att springa i dag, säger han till SVT.

Publiken i Zürich fick dock se Karsten Warholm i svensk tävlingsdräkt. Efter beskedet att han stryker sig dök han upp på innerplan och lät sig intervjuas, i Duplantis svenska dräkt.

– Jag tar straffet på ett annat sätt och visar mig i den svenska dräkter. Så det är bara att ta bilder, det blir förhoppningsvis sista gången, säger norrmannen till SVT, med den svenska dräkten på och inlindad i en norsk flagga.

Säsongen troligen över

På frågan om det, med tanke på skadekänningen, var värt att springa 100 meter mot Armand Duplantis svarar norrmannen:

– Ja, det var det faktiskt.

SVT:s expert Alhaji Jeng om Karsten Warholms skada:

– Jag kan tycka att det är lite tajt inpå att utsätta kroppen för den typen av påfrestning (100 metersloppet) som man inte är van vid dagen innan man ska tävla. Jättetråkigt. Roligt igår men priset mindre roligt, säger SVT:s expert Alhaji Jeng.

ANNONS

Nu verkar säsongen vara över för den norske superstjärnan.

– Det är lite mörkt nu. Igår var var mitt sista lopp för säsongen tror jag, säger Warholm till NRK.

Inte heller Armand Duplantis verkade oberörd efter onsdagens duell. Han vann visserligen torsdagens stavhoppstävling men klarade ”bara” 5,82. En sliten Duplantis valde att avsluta hoppningen i regnet i Schweiz när det stod klart att han vunnit, trots att han hade ett hopp kvar på 6,02.

– Jag hoppas att det är bra med honom. Han smsade mig och sa att det fortfarande var värt det, det var skönt att höra. Vi gjorde en bra grej, säger Duplantis till SVT och berättar även han om en tröt kropp efter sprintduellen.

I Warholms frånvaro vann jamaicanen Roshawn Clarke loppet på 400 meter häck på 47,49, en tid som är bättre än Öis-löparen Carl Bengtströms svenska rekord (47,94).

Diamond League-finalen äger rum nästa helg (13-14 september) i Bryssel och avslutar säsongen för de flesta stora stjärnorna.

LÄS MER:Armand Duplantis vann på 5,82: ”Min kropp är helt slut”

LÄS MER:Armand Duplantis vinner duellen mot Karsten Warholm

LÄS MER:Reaktionerna efter Duplantis seger mot Warholm

LÄS MER:Duplantis vs Warholm blev en feberdröm

ANNONS