Elias Ymers stöd till Mikael Ymer: ”Är där som bror för honom”

I somras åkte tennisspelaren Mikael Ymer fast för doping. Han stängdes då av i 18 månader, vilket fick honom att avsluta karriären.
– Det är nu man ser ens föräldrar... de ser sitt barn så där, det blir tufft, säger storebror Elias Ymer till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under måndagen inleds Stockholm Open. Den klassiska tennisturneringen gör det utan Mikael Ymer som valde att avsluta sin karriär efter blivit avstängd för doping i somras.

25-åringen hade uteblivit från tre dopningskontroller inom loppet av ett år. Därför stängdes han av och blev förbjuden att utföra all form av professionell tennis.

Turneringen kommer dock inte att bli ”Ymer-lös”, då hans bror, Elias kommer vara med. Och Elias Ymer har sett sin lillebror och familj lida på nära håll.

– Det är nu man ser ens föräldrar... de ser sitt barn så där, det blir tufft. När jag ska gå och träna... jag spelade alltid med Mike. När jag åker på turnering är det med Mike, när jag äter middag är det med Mike. Jag måste hitta en annan spelare på touren nu, säger han.

ANNONS

På frågan om hur Mikael hanterar sin avstängning säger Elias:

– Han tar det dag för dag. Vad ska man säga? Om han skulle vilja göra comeback får han inte göra det förrän februari 2025. Så det är svårt... Även om han fortsatt spela, hur skulle han lägga upp träningen? Du vet, från att han har hela livet framför sig och så försvinner allting i två års tid. Det tar sedan en tid att komma tillbaka. Jag är där som bror för honom och hjälper honom så bra jag kan. Men det är en ny situation. Inte ens i en mardröm kan man tänka att han skulle bli avstängd i två år.

LÄS MER:Mikael Ymer slutar med tennis

LÄS MER:Mikael Ymers första ord efter avstängningen

LÄS MER:Björkman köper inte Ymers ursäkt: Alla kan reglerna

ANNONS