Mikael Ymer slutar med tennis

Mikael Ymer slutar med tennis – blott 24 år gammal.
Det meddelar han på sociala medier.
”Tack för alla otroliga minnen”, skriver han.

ANNONS
|

På ett sätt var 2023 Mikael Ymers år.

I april tidigare i år var han rankad 50:e bäst i världen, vilket ingen svensk lyckats med sedan Robin Söderling 2012.

På ett annat sätt var 2023 långt från Mikael Ymers år.

Svensken hamnade i blåsväder flera gånger på grund av raseriutbrott. Bland annat slog han sönder sitt racket mot en domarstol – vilket fick honom diskvalificerad.

Han skapade även rubriker när han nobbade Swedish open i Båstad, för andra året i rad, med kommentaren att tävlingens vd kan ”stoppa upp pengarna i stjärten”.

Men framför allt så var 2023 året då han stängdes av i 18 månader på grund av brott mot dopningsreglerna. I juli gick Ymer själv ut med nyheten och anledningen till avstängningen var att han missat tre kontroller inom loppet av 12 månader.

ANNONS

"Det känns som en hemsk dröm. Jag tycker inte att rättvisa har skipats. Varken med beslutet i sig eller den efterföljande bestraffningen, vilken ser helt oproportionerligt ut jämfört med andra”, skrev han på sociala medier efter beskedet.

Mikael Ymer lägger av – 24 år gammal

Nu meddelar Mikael Ymer på plattformen X att 2023 också är året då han slutar med tennis. 24-åringen meddelar nu nämligen att karriären är över.

”Jag har beslutat mig för att sluta med professionell tennis. Tack för alla otroliga minnen! Vilken resa det har varit! Jag önskar alla mina gamla kollegor lycka till framöver. Gud är alltid stor”, skriver han på plattformen X.

Maria Strandlund Tomsvik är kommentator på Eurosport. Hon berättar för Sportbladet att Ymers besked kommer som en chock för henne.

– Det är otroligt, otroligt tråkigt för hans skull och för svensk tennis skull. En mycket begåvad tennisspelare. Jag såg inte det här komma. Att han redan nu så tidigt i avstängningen skulle ta beslutet att avsluta karriären. Jag förstår att det det måste kännas otroligt tungt för honom just nu men jag hoppas att han med lite distans och perspektiv kanske ändrar det beslutet, säger hon till tidningen.

Mikael Ymer ska ha spelat ihop cirka 30 miljoner kronor i prispengar. Hans sista match i karriären blev mot colombianen Daniel Elahi Galán i Wimbledons tredje omgång – efter att Ymer besegrat världsnian Taylor Fritz i andra.

ANNONS

Han förlorade matchen mot Galán med 3–2 i set.

LÄS MER:Oerhört korkat, Ymer – även om du inte är dopad

LÄS MER:Mikael Ymers första ord efter avstängningen

LÄS MER:Ny DC-kapten redo för utmaningen i Tunis

ANNONS