Elfsborg riskerar dryga böter efter bengalbränning

Elfsborgs tillresta supportrar tände runt 25 bengaler inför matchen mot AZ.
Nu riskerar klubben dryga böter.
– Händer det illegala saker så är vi givetvis emot det, säger klubbchefen Stefan Andreasson efter matchen.

ANNONS
|

I allsvenskan är bengaler vardagsmat. I Europasammanhang är det ovanligare, även om det sker titt som tätt. Skillnaden är att klubbar vars supportrar eldar får dryga böter.

Malmö FF fick exempelvis 600 000 kronor i böter efter att supportrarna tänt 60 bengaler vid en match mot Chelsea 2019.

Elfsborg hade nästan 300 tillresta supportrar med sig till Alkmaar och inför matchen fylldes sektionen av eld.

– Det är inget jag har tänkt på faktiskt, om du frågar mig just nu. Jag har varit i väg och haft fullt upp med andra grejer. Jag var inte med de första minuterna, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och fortsätter:

ANNONS

– Men generellt, är det illegalt så är jag fullständigt emot det. Sen får vi se vad som händer utifrån Uefas regler. Det är inget jag kan stå bakom.

Hur ser du på att ni riskerar böter?

– Det är inget jag har tänkt på över huvud taget.

Kommer ni öka säkerheten inför stundande hemmamatcher i Europa?

– Det är alldeles för tidigt att svara på det. Jag har inte smält vad som har hänt än, sportsligt. Jag var på supporterträff innan och det var magiskt, som de sluter upp. Jag hoppas de fick en fantastisk upplevelse, men är det illegala saker som händer så är det klart att vi är emot det.

Hur ser du annars på er insats mot AZ?

– Det är en helt makalös insats vi gör. Att vi pressar Nederländernas just nu bästa lag är helt magiskt. Det känns som att vi kommer vara redo att göra bra saker i Europa.

Elfsborg fick ett mål avvinkat för offside efter en lång VAR-granskning. Dessutom fick de en straff emot sig som Andreasson menar är tveksam. Klubbchefen är notorisk VAR-motståndare och har inte ändrat sig efter matchen.

– Jag kommer aldrig ändra mig, VAR ta bort hela själen med fotboll. Jag kommer alltid vara emot det. Man ska ha lite tur, men det hade vi inte idag med domarbesluten. Prestationen var jävligt bra.

ANNONS

LÄS MER:Elfsborgs dubbelsmäll – förlust och kuggen avstängd

LÄS MER:Kevin, 13, yngst på supportrarnas galna bussresa

LÄS MER:Fem punkter inför Elfsborgs Europa League-premiär mot AZ

ANNONS