Elfsborg sänkte Gais – efter rysare med självmål och två utvisningar

Två röda kort och ett självmål. Matchen mellan Elfsborg och Gais var händelserik.
Efter en rysande tillställning på slutet var det Elfsborg som vann med 2–1.
– Just nu känns det bara skit, säger Anes Cardaklija efter förlusten.

ANNONS
|

Elfsborg tog emot Gais på Borås Arena under söndagen, inför 11 437 åskådare.

Efter en underhållande match som innehöll det mesta, bland annat två utvisade spelare och ett självmål, var det Elfsborg som fick kliva av planen med tre poäng i ryggen. Slutsiffrorna skrevs till 2–1.

Elfsborgs tränare Oscar Hiljemark efter matchen:

– Vi är glada och stolta. Gais är en motståndare som jag har stor respekt för. De har gjort bra saker i flera år och är svårslagna. Vi kommer ut på ett bra sätt, startar matchen fint och kommer till en del bra lägen. Sen hamnar vi i en situation; med målet, som ger Gais mer energi att komma in, det skapar ett annat momentum. Men det är stor eloge till grabbarna i dag och vi är glada över tre poäng, säger Hiljemark på presskonferensen.

ANNONS

Gais-tränaren Fredrik Holmberg:

– De vinner välförtjänt, speciellt sett till första halvlek. Vi kommer inte upp till vårt standard. Det som är positivt är att vi ändå gör en match av det och växer in i det, även fast vi inte når topp.

– Vi spelar upp oss i andra halvlek och hjälps av utvisningen. Men Elfsborg är skickliga på att försvara i egen box. Vi försöker hela vägen och det finns bra saker att ta med sig, även en tung dag som denna.

Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Tunga känslor efter självmålet: ”Känns skit”

När matchen startade tryckte Elfsborg på direkt. Gais blev straffade redan efter åtta minuter, då Michael Baidoo tryckte in 1–0 efter ett fint inspel från Niklas Hult från vänsterkanten.

Ett kvitteringsmål låg inte i luften. Men trots det lyckades Gais göra ett i den 14:e minuten. Då var det Alexander Ahl Holmström som nickade in bollen i mål efter en hörna från Robin Wendin Thomasson.

Gais växte av målet – och just därför var det snöpligt när mittbacken Anes Cardaklija skulle rensa bort en boll, men av misstag styrde in den i eget mål.

Efter matchen grämde han sig över målet.

– Det kändes som jag hade det under kontroll ... just nu känns det bara skit, säger Cardaklija om situationen.

ANNONS

– Lagkamraterna har stöttat mig i det och sagt åt mig att skita i det och fokusera på nästa uppgift. De hjälpte mig där och då, så tack till dem. Men nu i efterhand känns det piss alltså.

Två röda kort i andra halvlek

Det skulle inte bli några mer mål, men matchen höll sig händelserik ändå.

I den 63:e minuten blev Ahmed Qasem varnad. Därefter hann det bara gå tre minuter innan han fick sitt andra gula – och då också ett rött. Elfsborgsspelaren stämplade Axel Norén, vilket inte gick domaren Kristoffer Karlsson obemärkt förbi.

– Det var väldigt tufft. Jag ville inte utsätta laget för det. Senaste matchen fick jag hoppa in och stänga matchen, men nu är det jag som får tacka laget för att de stängde utan mig efter detta, säger Ahmed Qasem och lägger till:

– Vi är ett lag och vi hjälper varandra.

Gais försökte trycka på och utnyttja att de var en spelare mer på planen, men förgäves. Matchen slutade 2–1, där Grönsvart dessutom fick målvakten Kees Sims utvisad på övertid.

Keepern var långt ute från eget straffområde och stoppade en kontring med sin ena hand. Mittbacken Axel Norén fick hastigt dra på sig en målvaktströja och handskar för att rycka in den sista minuten.

ANNONS

Så startade lagen:

Elfsborg (3–4–3): Isak Pettersson – Sebastian Holmén, Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund, Arber Zeneli, Timothy Ouma, Niklas Hult – Ahmed Qasem, Michael Baidoo, Jalal Abdullai.

Gais (4–3–3): Kees Sims – August Wängberg, Axel Norén, Anes Cardaklija, Robin Wendin Thomasson – Axel Henriksson, Harun Ibrahim, Amin Boudri – Gustav Lundgren, Alexander Ahl Holmström, Mervan Celik.

LÄS MER:Magnus Sköldmark om Gais succé: ”Vi är bara i början”

LÄS MER:Fredrik Holmberg om framtiden – efter allsvenska succén

LÄS MER:Anders Svensson om Oscar Hiljemark i Elfsborg

ANNONS