Elfsborg spelade oavgjort mot Mjällby efter åtta kaosminuter

60 sömniga minuter. Sedan hände allt.
Straff, bortdömt mål och rött kort inom loppet av åtta minuter när Elfsborg kryssade mot Mjällby på strandvallen.
– Med tanke på att vi fick rött kort och en straff emot oss så det känns bra, säger Isak Pettersson till Max.

|

Elfsborgsspelarna har matchats hårt de senaste veckorna med spel i såväl allsvenskan som Europa League. I torsdags gick laget vidare till playoff i EL-kvalet efter att ha slagit ut HNK Rijeka. Tre dagar senare mötte Boråsklubben Mjällby och då valde Oscar Hiljemark att rotera.

Fem nya spelare fick chansen i startelvan och då spelade Elfsborg 1–1 mot Mjällby på Strandvallen.

I Hiljemarks samtliga matcher som manager har 32-åringen alltid startat med Terry Yegbe, Gustav Henriksson och Sebastian Holmén i sin trebackslinje. Mot Mjällby saknades Henriksson på grund av skada men Yegbe och Holmén var med på planen, och det var just mittbacksduon som låg bakom Elfsborgs ledningsmål.

Bortalaget packade med mycket folk framför Noel Törnqvists mål när Jens Jakob Thomasen skulle slå sin hörna. Det blev stökigt framför Mjällbymålet men danskens hörna nådde fram till Terry Yegbe som nickade in 0–1 till gästerna.

Ledningsmålet varade dock inte länge.

Herman Johansson smög sig in i straffområdet i den 26:e minuten och efter att Eliott Stroud ryckt sig loss på vänsterkanten hittade han Johansson vid straffområdet som placerade in kvitteringsmålet.

Svängiga minuter – rött kort, bortdömt mål och straff

Andra halvlek såg ut att bli en sömnig historia, sedan hände allt på bara några minuter.

Simon Hedlund hade precis kommit in på planen i den 60:e minuten när han orsakade en straff till hemmalaget. Ytterlöparen hamnade efter Elliott Stroud i en löpduell och drog sedan ner Mjällbyspelaren i straffområdet.

Domare Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Nicklas Röjkaer tog hand om straffen men Isak Pettersson räddade.

– Jag fick en känsla att han skulle slå den där, sen var det bara att skjuta ifrån. Den var väldigt hård, han sköt stenhårt!, säger Pettersson till Max efter matchen.

I det efterföljande anfallet kontrade Elfsborg och Nicklas Hult såg ut att göra 1–2, men målet dömdes korrekt bort för offside.

I 65:e minuten var det en ny händelse i matchen. Timouthy Ouma kom först på bollen men slängde sig vårdslöst in i duellen med Viktor Gustafsson och Elfsborgsmittfältaren fick gult kort.

Bara tre minuter senare hamnade Ouma återigen i rampljuset. Och ännu en gång var det i en duell med Gustafsson. Domare Al-Hakim blåste ljudligt i pipan och började leta i bakfickan. Ouma fick sitt andra gula kort och därmed var det färdigspelat för 20-åringen.

Med en man mindre på planen gjorde Elfsborg allt för att freda sitt mål. Mjällby hade dock svårt att skapa det riktigt klara målchanserna och förutom något långskott och några fasta situationer från hemmalaget blev det aldrig farligt för Isak Pettersson i Elfsborgsmålet.

Matchen slutade således 1–1.

– Med tanke på att vi fick rött kort och en straff emot oss så det känns bra men samtidigt hade vi kunnat gå härifrån med tre poäng, säger målvakten och fortsätter:

– Jag förstår att det är många lag som har det jobbigt när man kommer hit men jag tycker att vi gjorde en bra match.

På torsdag möter Elfsborg Molde på bortaplan i Europa League-playoff.