Elfsborgs oro inför matchen mot Roma: Publik med falska biljetter

Elfsborg laddar för stormatch mot Roma på ett fullsatt Borås Arena.
Biljetter släpptes aldrig till allmänheten, men vissa ska ha sålts på svarta marknaden.
Det tvingar klubben att vara extra noggranna vid torsdagens insläpp.
– Det kommer vara hårdare krav, säger Ida Nilsson, Elfsborgs evenemangsansvarige.

ANNONS
|

När det stod klart vid lottningen att Roma skulle komma till Borås blev Elfsborgs supportrar oroliga. Skulle det här bli en turistmatch på svensk mark för fotbollsintresserade som vill se ett internationellt topplag?

Klubben ville inte att det skulle bli så och sålde biljetterna ”internt” i flera etapper. Först till årskortsinnehavare, sedan till medlemmar, vidare till de som köpt biljetter till fem matcher under året.

Biljetterna tog slut och släpptes aldrig till allmänheten. Romafansen fick 665 biljetter till bortaläktaren på ena kortsidan, och ett antal till långsidan.

Insläppet skärps

Men efteråt fanns biljetter till försäljning på bland annat Tradera, för tusentals kronor.

ANNONS

Och Elfsborg har nåtts av information att supportrar köpt biljetter på andrahandsmarknaden. Det gör att insläppet skärps.

– Att det råder försäljning vid sidan av är svårt för oss att göra något åt, men det kommer vara hårdare krav vid insläppet. Det kan ju finnas de som köpt dubbletter. Det kan ju delas ut hur många andrahandsbiljetter som helst, säger Ida Nilsson på Elfsborg.

Och det finns fler skillnader. I allsvenska matcher är det tillåtet att sitta med bortalagets färger på hemmaläktarna. Så är det inte i Europa League.

– På våra sektioner ska det vara gult. Har man Roma-merch på sig och biljett till våra sektioner, då kommer man inte in, säger Nilsson.

Är det som i England att man riskerar bli utslängd om man jublar vid ett Roma-mål på hemmaläktaren?

– Nej, det blir man inte. Det viktigaste för oss är att hålla det gult och att det blir en god stämning. Det kommer att bli fantastiskt bra, säger hon.

665 Romasupportrar på bortaläktaren

Det har varit mycket att göra för Elfsborgs personal i veckan. Arenan ska ”Uefa-anpassas” med allt vad det innebär. Andra led-skärmar, fler kommentatorsplatser, VAR-rum och avtäckta ytor.

– Det ska vara en ”clean arena” enligt Uefas direktiv. Så det är mest mycket jobb dagarna innan matchen. På själva matchdagen är mycket detsamma.

ANNONS

Hur många italienare som kommer är oklart, men bortalaget har alltså tilldelats 665 biljetter på ena kortsidan, plus några på långsidan. En andel av biljetterna ska ha gått till Romas svenska supporterklubb.

– De har också haft ganska interna släpp. De har ju väldigt många årskort och medlemmar. I och med att de inte fått så många biljetter så är det de som är mest desperata, säger Nilsson.

LÄS MER:Romas kaosveckor inför matchen mot Elfsborg

LÄS MER:Fem punkter efter Elfsborgs seger mot Kalmar

LÄS MER:Zenelis ord efter hyllningarna: "Vill inte låta kaxig"

ANNONS